Šport > Nogomet
420 ogledov

Messi dobil boj na sodišču

lionel messi EPA
Messi dobil pravno bitko.

Zvezdnik Barcelona in argentinske reprezentance Lionel Messi je dobil pravno bitko in lahko registrira svoje ime kot blagovno znamko za prodajo športnih artiklov. Evropsko sodišče je namreč odločilo, da je tako slaven, da ne more priti do zamenjave z drugimi poslovnimi subjekti.

Pravniška družba, ki zastopa Messija, je vložilo prošnjo za registracijo že pred sedmimi leti, španski proizvajalec menjalnikov koles Massi pa pritožbo istega leta in je s tem onemogočil registracijo znamke nogometašu Messiju. Sodniki pa so v razsodbi navedli, da sta znamki fonetično sicer zelo podobni, vendar španska firma nima prav, ko trdi, da je Messi znan le med ljudmi, ki spremljajo nogomet in šport.

"Gospod Messi je v resnici zelo znana javna oseba, ki jo je moč videti na televiziji in je predmet rednih debat na televiziji in radiu. Lionel Messi lahko registrira blagovno znamko 'MESSI' za športno opremo in oblačila," je odločilo sodišče Evropske unije.

Messi med nogometaši zasluži največ, v tej sezoni je s plačo pri Barceloni, raznimi bonusi in zaslužki od reklam svoj račun obogatil za 126 milijonov evrov, je pred tremi dnevi razkril magazin France Football.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.