Roglič bo poskušal nadoknaditi zamujeno

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Primož Roglič ima pred zadnjo etapo več kot minuto zaostanka za vodilnim kolesarjem.
Oglej si celoten članek

Danes bo na sporedu zadnja etapa 61. dirke po Baskiji od Eibarja do Arrateja v dolžini 135,7 km. Lani je prav ta etapa slovenskemu asu Primožu Rogliču (Jumbo-Visma) prinesla skupno zmago, tokrat pa je pred zahtevno nalogo, saj v skupnem seštevku na osmem mestu zaostaja 1:05 minute za vodilnim.

Po Baskiji Slab dan za Rogliča

Vrh razpredelnice po petih etapah in petkovem napadu zaseda Belgijec Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl). Ciljno črto je 22-letnik v petek prečkal kot tretji, v skupnem seštevku pa ima dve sekundi naskoka pred Kolumbijcem Danielom Martinezom iz moštva Ineos Grenadiers.

Razlike so tudi naprej zelo majhne; tretji je domačin iz Baskije, Španec Jon Izagirre (Cofidis), ki zaostaja 21 sekund. Še sekundo več zaostanka imata četrti Rus Aleksandr Vlasov (Bora-Hansgrohe) in peti Španec Pello Bilbao (Bahrain-Victorious). Rogličev moštveni kolega Vingegaard na šestem mestu zaostaja 29 sekund.

Bilo je kritično Rogličev moštveni kolega jo je hudo skupil

Dvaintridesetletni Roglič je v petek po 19. mestu organizatorjem dirke dejal, da se je načrt moštva izšel, čeprav ni bil videti kot dobri stari Kisovčan z lanske dirke po Baskiji.

Takrat je prav v zadnji etapi od Eibarja do Arrateja Roglič z napadom in kasnejšim drugim mestom dobil dirko po Baskiji, potem ko je taktično ukanil moštvo UAE Team Emirates na čelu s takrat vodilnim Američanom Brandonom McNultyjem in favoritom za skupno zmago Tadejem Pogačarjem. Tokrat bo naloga za Rogliča precej težja, saj ima pred sabo več kolesarjev, ki so v zelo dobri formi.

Na dirki nastopata še dva Slovenca, Jan Polanc (UAE Team Emirates) je skupno 39., Domen Novak (Bahrain-Victorious) pa 54.

Grd padec Kolesar na dirki po Baskiji poletel čez ograjo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.