Roglič: Imel sem poškodovan komolec

Foto: Epa Primož Roglič po Romandiji
Opoldne se začne zadnja etapa kolesarske dirke po Sloveniji. Primož Roglič ima zeleno majico.
Oglej si celoten članek

Pred kolesarji na dirki Po Sloveniji je le še današnja 21,5 kilometra dolga vožnja na čas med Trebnjem in Novim mestom. Kot zadnji se bo na progo podal Primož Roglič, ki bo skušal potrditi prednost in osvojiti drugo končno zmago na slovenski pentlji. Med favoriti za etapno zmago bo tudi novi državni prvak v uri resnice Jan Tratnik.

Dvojna Slo zmaga Iz učbenika: Roglič z napadom do zelene majice

Osemindvajsetletni Zasavec, aktualni svetovni podprvak v vožnji na čas, velja za prvega favorita kronometra med Trebnjem in Novim mestom, bržčas mu lahko le izjemno slab dan ali pa tehnična okvara odnese končno zmago. Če bo uspešen, bo dirko Po Sloveniji dobil drugič, prvič jo je leta 2015 še v dresu Adrie Mobila.

"Bomo videli. Zadnji kronometer sem odpeljal na dirki po Baskiji, mesec in pol, dva nazaj. Imel sem poškodovan komolec, nisem treniral. Bomo videli, bo še zanimivo," je nekoliko skrivnosten Roglič, ki pa ima vseeno lepo prednost pred zasledovalci.

Brani 33 sekund prednosti pred drugim Kolumbijcem Rigobertom Uranom in 43 sekund pred Poljakom Rafalom Majko, lanskim zmagovalcem.

Dirka po Sloveniji "Najboljši tujci ne pridejo več samo na sprehod, ampak res tekmujejo"

Po štirih dneh dirkanja so v igri za visoka mesta v skupnem seštevku še trije Slovenci. Matej Mohorič je peti, za Rogličem zaostaja 52 sekund. Sedmi je Tadej Pogačar, ki za Rogličem zaostaja eno minuto, osmi pa je Janez Brajkovič, minuto in sedem sekund znaša njegov zaostanek za skupno vodilnim.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.