Roglič nasmejal novinarje: "Kdo mi je najbolj nevaren? Samo spomnimo se..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Primoža znova pričakala vprašanja o največjih tekmecih, Roglič ponovno blestel z odgovori.
Oglej si celoten članek

Če izvzamemo nesrečni torkov padec, je Roglič že tretjo etapo zapored brez težav za sabo pustil vse svoje največje tekmece, s čimer je utišal govorice, da v drugi polovici tritedenskih dirk popusti, saj letos izgleda še bolj sveže, kot v prvi.

Roglič je najprej na eni najtežjih etap dirke v nedeljo zaostal le za ubežnikom Damianom Carusom, medtem ko je njegovem tempu vsaj za silo sledil le Enric Mas. Nato je prišla famozna torkova etapa, ko je vse presenetil z napadom na vzpon druge kategorije, ko je znova strl vse največje tekmece, a vse skupaj pokvaril s padcem na spustu.

Tris odličnih etap pa je dokončal s spektakularno sredino zmago, ko je na brutalno strmem vzponu brez težav sledil drugemu najmočnejšemu kolesarju letošnje Vuelte, Masu, v zadnjih metrih pa je dal Roglič v višjo prestavo, s čimer je še povečal svojo prednost pred največjimi konkurenti (če ne štejemo oba vodilna kolesarja dirke, ki sta si prednost zgradila z uspešnim begom).

Foto: Epa Primož Roglič

Roglič ima tako na tretjem mestu v skupnem seštevku 35 sekund prednosti pred Masom, kot edina prava nevarna tekmeca pa sta se zaenkrat iskristalizirala še Miguel Angel Lopez ter Jack Haig, ki zaostajata za minuto in 32 sekund ter minuto in 59 sekund.

Novinarje je tako zanimalo, koga še vedno smatra za največjega konkurenta, ali je to Mas, ali morda Lopez, ali celo Haig, na kar je imel Roglič znova pripravljen odličen odgovor: "Vsi so mi še nevarni, tudi sam sebi sem še nevaren. Samo spomnimo se, kako nevaren sem bil včeraj," je med smehom spomnil na dogodek iz torkove etape, ko bi po svoji lastni napaki skorajda ogrozil letošnjo Vuelto.

"Ne more se izpostaviti zgolj enega človeka. Enric je očitno v odlični formi in zaenkrat najbolj nevaren. Zato mi je tudi najbližje. Po drugi strani ima tukaj še moštvenega kolega Lopeza, tudi Ineos je še vedno tu. Prav tako so nevarni še številni drugi. Dirke se moramo lotiti dan za dnem in videli bomo, kako daleč lahko prilezemo in kaj lahko naredimo," je svoje najtežje konkurente pokomentiral Roglič.

La Vuelta Roglič po epskem vzponu: "Ponavadi sem dober ..." Video To je moralo boleti: Roglič po etapi bril norce iz Bernala! Video Močno, močneje, Roglič: v "peklu" razbil tekmece!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:13 26. Avgust 2021.

    Rogljič je v vseh pogledih veliko športnik.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.