Roglič odgovoril na vprašanje, ali je napravil odločilen korak k skupni zmagi

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v deseti etapi dirke po Španiji, 36,2-kilometrski vožnji na čas, s prepričljivo etapno zmago prevzel rdečo majico vodilnega.
Oglej si celoten članek

Kronometer v Franciji - start je bil v Juranconu, cilj v Pauju - je bil razgiban, z dvema vzponoma, ozkimi cestami ter tehničnimi spusti, največ veselja pa je prinesel Primožu Rogliču. Zvezdnik Jumbo-Visme je bil korak pred tekmeci celotno traso, še pred prvim merjenjem časa je bilo jasno, da mu danes rdečo majico lahko odnese le kakšna tehnična okvara ali lastna napaka.

Raztrgal konkurenco Roglič se vpisuje v zgodovino! Zmaga in rdeča majica!

"Kronometer je bil težek. Skušal sem ga premagati čim hitreje. Vesel sem današnje predstave. Na celotni progi sem imel cilj iti čim hitreje. K sreči je bilo dovolj za zmago," so bile prve misli Rogliča na cilju.

Foto: Epa Primož Roglič

V primerjavi s tekmeci za najvišja mesta je pridobil ogromno, po mnenju mnogih je danes naredil ogromen korak proti končni zmagi. "Bomo videli v Madridu. Zmagal sem, gremo dan za dnem," je bil diplomatski Roglič.

Razumljivo so bili zadovoljni tudi v strokovnem taboru Jumbo-Visme. Trener Grischa Niermann je dejal: "Upali smo, da bo pridobil veliko časa. Ne bi si mogli želeti več, sploh ker je kronometer ustrezal fantom, ki se borijo za skupni seštevek. Čeprav je bil Primož v prvem tednu pod pritiskom, je bil dobro na poti na drugem mestu. Danes je naredil razliko. Smo še daleč od cilja, etape bodo še težke, napadali nas bodo, a ta trenutek smo veseli."

Foto: Epa Primož Roglič

Po 11,9 kilometra se je zdelo, da lahko Slovenija na Vuelti slavi celo dvojno zmago, saj je Tadej Pogačar začel zelo hitro. A je na drugem merjenju časa na 24. kilometru že zaostajal, bil je šesti, 48 sekund za rojakom. Čez cilj je prišel kot deseti, minuto in štiri sekunde za takrat vodilnim Patrickom Bevinom. Roglič ga je potisnil na končno 11. mesto.

"Vožnja na čas je bilo zelo, zelo težka. Počutil sem se super. Šel sem 'ful gas', zadovoljen sem s časom," je dan pokomentiral državni prvak v kronometru in dodal: "Na spustih sem malo počival. Po drugem vzponu sem se boril sam s seboj, trpel sem. Po njem sem spet začutil noge in šel do konca na polno."

Video Poglejte si zadnji kilometer zgodovinske vožnje Tadeja Pogačarja

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.