Roglič še dvanajstič v rdečem

Foto: Epa primož roglič
Najboljši slovenski kolesar je na prvi etapi dirke po Španiji prevzel majico vodilnega v skupni razvrstitvi.
Oglej si celoten članek

Z drugo etapo od Pamplone do Lekunberrija (151,6 km) se bo nadaljevala kolesarska dirka po Španiji, na kateri bo kot vodilni v skupnem seštevku rdečo majico nosil slovenski as Primož Roglič. To se bo zgodilo že 12. v njegovi karieri, potem ko je lani ob zmagi to majico prvič oblekel po deseti etapi, od tedaj pa je ni več izpustil iz rok.

Zgodovinsko Slovenca prva po 42 letih, ki jima je to uspelo!

Po nastopu na letošnjem Touru, ko je v predzadnji etapi ostal brez rumene majice v boju z rojakom Tadejem Pogačarjem, nihče ni pričakoval, da bi lahko 30-letni Kisovčan nastopil še na drugi tritedenski dirki v letošnji z novim koronavirusom zaznamovani sezoni kolesarstva.

Dnevi so minevali, vse več pa je bilo informacij, da bo Roglič po zmagi na eni največjih kolesarskih klasik Liege - Bastogne - Liege nastopil tudi na Vuelti. V Španijo je prišel kot eden od dveh kapetanov skupaj z Nizozemcem Tomom Dumoulinom, a že po prvi etapi je Roglič pokazal, kakšna utegne biti hierarhija v moštvu Jumbo-Visme.

Video Podoživite odločilni Rogličev napad v zadnjem kilometru

S sijajno predstavo in zmago v prvi etapi ga zdaj v majici vodilnega na Vuelti čaka druga preizkušnja. Tudi ta bi utegnila biti pisana na kožo 30-letniku, saj po strmem vzponu na San Miguel nato sledi le še 17 kilometrov dolg spust proti cilju v Lekunberriju.

Trasa bi lahko ustrezala tudi Mateju Mohoriču (Bahrain-McLaren), ki je posebej izpostavil drugo etapo v lovu na posamične zmage na Vuelti.

Kolesarji bodo na pot krenili ob 13.49, v cilj pa bodo predvidoma prišli okoli 17.30.

Že v rdečem Rogla že na prvi etapi razbil konkurenco!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.