Roglič spet prvi, sodniki so mu najprej vzeli rdečo majico

Foto: Epa
Foto: Epa
Primož Roglič osvojil še eno etapo, po manjši zmedi pa tudi rdečo majico.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as je še tretjič na tokratni dirki v Španiji premagal celotno konkurenco. Tokrat je bil Primož Roglič najmočnejši v skupinskem sprintu, ki se je končal po kratkem klancu. Svojega največjega tekmeca v boju za rdečo majico Richarda Carapaza je prehitel za tri sekunde, ob tem pa je pridobil še 10 sekund bonusa za osvojeno prvo mesto v etapi.

Slovenec in Ekvadorec, ki ju je pred 10. etapo ločilo 13 sekund, bi morala biti tako povsem izenačena po času, a so se sodniki kasneje odločili, da razlik med najboljšimi ni bilo, zato so vsem pripisali enak čas, Ekvadorec pa naj bi tako obdržal tri sekunde naskoka in rdečo majico. A nato je sledil še en popravek, Roglič pa je tako znova prevzel vodstvo na dirki. Njegov seštevek uvrstitev na tokratni Vuelti je boljši od Carapazovega.

Carapaz je bil sicer v zelo dobrem položaju pred zaključnimi metri, a je popustil pred ciljem, ko so ga poleg Slovenca prehiteli še nekateri kolesarji. Roglič se je na prvi pogled zdel nekoliko zaprt v skupini, a je nato našel prostor in se po levi strani na videz zlahka prebil pred vse tekmece.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 12:14 31. Oktober 2020.

    Nekaj mora biti hudo narobe na tejle dirki , ko sodniki in tudi komentator na ES ,že pri prečkanju cilja …

  • 18:38 30. Oktober 2020.

    Kdo sploh gleda kolesarjenje? Kot da bi gledal nekoga, ki šah igra, pa to zaspiš zraven. Žena in otroci pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.