Roglič dobil še kronometer in še drugič slovensko pentljo

Foto: Sportida
Foto: Sportida
Primož Roglič je zmagovalec zadnje etape, kronometra v Novem mestu, in tudi 25. kolesarske dirke Po Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Z zmago na kronometru med Trebnjem in Novim mesto je Primož Roglič potrdil skupno zmago na slovenski pentlji. Roglič si je zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku priboril na kraljevski etapi, ki se je končala v Kamniku. Pred zaključnim 21,5 kilometra dolgim kronometrom je imel pred prvim zasledovalcem 33 sekund prednosti. To je na koncu zadostovalo za zmago v zadnji etapi in s tem tudi na dirki. 

Roglič je dirko Po Sloveniji dobil drugič, prvič je slavil leta 2015. Pred tem sta dvakrat na dirki Po Sloveniji slavila Jure Golčer in Mitja Mahorič. 

V nedeljski etapi, v kateri je drugo mesto osvojil Jan Tratnik, je bil zanimiv tudi boj za belo majico najboljšega mladega kolesarja. Pred startom so vodilnega Avstralca Michaela Storerja in drugouvrščenega Slovenca Tadeja Pogačarja ločile tri sekunde. V vožnji na čas se je za slabe štiri sekunde bolje odrezal Pogačar in tako poskrbel tudi za slovensko zmago v tej kategoriji.

Dvojna Slo zmaga Iz učbenika: Roglič z napadom do zelene majice

"Kaj naj rečem, težko je primerjati zmage. Skupno je to, da se moraš vedno potruditi. Počaščen sem, da mi je uspelo na dirki po Sloveniji drugič zmagati. To je za vse ljudi, ko so nas spremljali ob cesti. Počaščen sem, da je na koncu zmaga ostala v Sloveniji," so bile prve besede Rogliča, ki je kot ključ do končne zmage navedel sobotno kraljevsko etapo, ko je prav tako zmagal. "Bolje je štartati spredaj kot zadaj. Vse smo izpeljali in se zasluženo veselili zmage."

Počaščen sem, da mi je uspelo na dirki po Sloveniji drugič zmagati. To je za vse ljudi, ko so nas spremljali ob cesti.

Še enkrat več je bil navdušen nad kuliso in ljudmi, ki se se zbrali ob progi ter v cilju. Ko je stal na zmagovalnem odru, so vihrale slovenske zastave, ljudje so vzklikali Rogla, Rogla. "Zdi se mi, da je vse bolje in bolje. Nisem dolgo v kolesarstvu. Poglejte vse te ljudi, ki so nas vsak dan spremljali. Kot nekakšen mini Tour je. Počaščen sem, da sem lahko nastopal in osrečeval vse te ljudi," je dejal 28-letnik.

Dirka po Sloveniji "Najboljši tujci ne pridejo več samo na sprehod, ampak res tekmujejo"

Rogliču sta družbo na zmagovalnem odru delala še Kolumbijec Rigoberto Uran, ki je bil skupno drugo, in Matej Mohorič, na koncu tretji, mesto na zmagovalnem odru pa si je prikolesaril z 18. mestom v vožnji na čas. "Zelo smo zadovoljni. Danes pred etapo so bile noge precej težke. V zadnjih dveh dneh sem vozil agresivno. Na koncu mi je uspelo odpeljati odličen kronometer. Osredotočen sem bil na vožnjo, skušal sem čim hitreje odpeljati in izšlo se je," je razložil Mohorič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.