Rogličev kolega napovedal konec kariere pri 31-ih

Foto: Profimedia Tom Dumoulin
Kolesarski zvezdnik se dokončno poslavlja.
Oglej si celoten članek

Zmagovalec dirke po Italiji iz leta 2017 bo po tej sezoni sklenil svojo šprtno pot. Nizozemec Tom Dumoulin, v zadnjih letih moštveni kolega Primoža Rogliča pri ekipi Jumbo-Visma, je svojo odločitev sporočil preko socialnih omrežij.

"Odločil sem se, da bo leto 2022 zadnje v moji profesionalni karieri," je zapisal Dumoulin. Ta je sicer že lani za nekaj časa prekinil svojo kariero, nato pa na olimpijskih igrah v Tokiu v vožnji na čas zaostal le za Rogličem. Takrat je izjavil, da je ciljal na zlato, a mu je precej lažje, ker jo je osvojil njegov prijatelj.

Ob koncu lanskega leta ga je med treningom zbil avto.

Udarec za ekipo Rogličevega zvezdniškega kolega zbil avto, danes operacija

"Ko mu govoriš..." Zvezdnik o tem, da mu pogovori z Rogličem rešujejo kariero

V letu 2020 je imel težko sezono, nato pa se je 'pretreniral' in bil v začetku 2021 le 'senca sebe'. Takrat je sledila omenjena pavza, imel je čas, da razmisli o svoji prihodnosti.

"Vrhunec vrnitve je bilo srebro," je ob naznanilu slovesa zapisal nizozemski kolesar in dodal: "Občasno sem še lahko pokazal svoje sposobnosti na kolesu. A ob takšnih trenutkih je, še zlasti letos, šlo za obdobja frustracij, moje telo je bilo utrujeno. Ko se poveča intenzivnost treningov in dirk, sem hitro utrujen, pojavijo se bolečine in poškodbe. Trud na treningih ni bil poplačan z rezultati. Že nekaj časa se pojavlja nesorazmerje med mojim trudom in predanostjo ter tem, kaj dobim nazaj. S potrpežljivostjo in previdnostjo sem prepričan, da bi se še lahko vrnil, a to bi bila zelo dolga pot, zato sem se odločil, da ne bom krenil po njej. Raje bom prenehal s kolesarjenjem in se podal v neznano." 

Zdaj bo skupaj z ekipo sestavil načrt za prihodnje mesece, veseli se predvsem nastopa na svetovnem prvenstvu v Avstraliji, kjer bo v kronometru znova poskušal osvojiti odličje.

Dumoulin sodi med kolesarje, ki so zabeležili etapne zmage na vseh treh največjih dirkah, to je od Slovencev na primer uspelo Rogliču in Mateju Mohoriču.

Osvojil je dve srebrni olimpijski kolajni, poleg Tokia je bil drugi tudi v Riu, v vožnji na čas pa ima v posamični konkurenci, zlat in srebrn je bil tudi v ekipnih kronometrih, tudi komplet odličij s svetovnih prvenstev: zlato (2017 Bergen), srebro (2019 Innsbruck) in bron (2014 Ponferrada).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.