Šport > Kolesarstvo
1048 ogledov

Zvezdnik o tem, da mu pogovori z Rogličem rešujejo kariero

Tom Dumoulin in Primož Roglič Profimedia
"Kar mi je dejal, mi bo pomagalo do konca kariere," o Primožu Rogliču pravi njegov moštveni kolega.

Pred letom dni, decembra 2020, je nekdanji zmagovalec gira Tom Dumoulin resno razmišljal o zaključku kariere. Biil je 'mentalno in fizično izčrpan'. Sledila je nekajmesečna odsotnost z dirk.

Nizozemec se je nato vrnil za olimpijsko vožnjo na čas, kjer ga je premagal le njegov moštveni kolega pri ekipi Jumbo-Visma Primož Roglič. Ta je po Dumoulinovih besedah med zaslužnejšimi, da je nizozemski as sploh normalno nadaljeval športno pot.

"Rad se pogovarjam s Primožem. Ko mu govoriš o svojih težavah, te resnično posluša. Nikoli nisem videl, da bi nekoga sodil ali obsojal. Predstavi ti svoja čustva, govori o svojih izkušnjah," je za francoski L'Equipe dejal 31-letni Nizozemec.

"Na vse skupaj zdaj gledam kot na dogodivščino, na zgodbo, ki jo sam pišem zase in samo zase. Gre za nekaj, za kar si lahko srečen, da doživiš enkrat v življenju in to moraš sprejeti v dobrem in slabem."

Primož Roglič Šport Roglič sprejel odločitev: "Prepričan sem, da sem na pravem mestu"

"Večji del sezone 2020 sem prestal psihično in fizično utrujen. Nisem se mogel odpočiti in ko je prišlo novo leto, sem se počutil ujetega. Čez to nisem mogel iti, moral sem sprejeti odločitev za premor, da bi našel nov način in pot, da bi funkcioniral na drugačen način."

Na koncu je vseeno  ponovil uspeh iz Ria, kjer je prav tako osvojil srebrno odličje v kronometru. Želel je sicer izboljšati uvrstitev izpred petih let, razočaranega pa se ni počutil predvsem zato, ker ga je premagal prav Slovenec: "Če bi lahko izbiral, kdo naj me premaga, bi izbral Primoža. Zame je nekakšen vzor."

Tom Dumoulin in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Kar mi je dejal, mi bo pomagalo do konca kariere," po novem skupnem trening kampu z Rogličem meni Dumoulin.

Tudi po olimpijskih igrah sicer ni imel sreče, med treningom na domačih cestah ga je zbil avto, moral je na opeacijo zapestja. Nekdanji svetovni prvak je bil tako prisiljen izpustiti svetovno prvenstvo v kolesarsko nori Flandriji.

Wout Van Aert in Primož Roglič Jumbo-Visma Šport Roglič o novih razmerjih v ekipi: Treba bo razmisliti - on, jaz ali oba

V letu 2020 je bil sedmi na Touru, kasneje pa je zaradi utrujenosti predčasno sestopil s kolesa na Vuelti. Kasneje na tritedenskih etapnih dirkah ni več nastopil. V naslednjem letu naj bi se vrnil na Giro ali Tour, morda bo enega od njiju združil tudi z dirko po Španiji, ki se bo s tremi etapami sicer začela prav v njegovi domovini. "Še vedno bom ciljal na skupne uvrstitve na nekaterih dirkah," je obljubil Dumoulin.

Komentarjev 1
  • Kimberly_Moore 09:42 29.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦