Šport
6345 ogledov

Roglič: "Upam, da ne bo spet vse na mojih ramenih"

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič si želi spremembo taktike pri napadu na Tour, a je ostal brez enega ključnih orožij.

Primož Roglič je pred dnevi razkril, da si želi, da bi se Jumbo-Visma poleti lotila naskoka na prestol Dirke po Franciji z drugačno strategijo kot lani. Želel bi si namreč, da bi še kakšen kolesar iz ekipe predstavljal nevarnost v skupnem seštevku.

Potem ko je bil prisiljen izpustiti začetek ekipnih priprav zaradi stika z osebo okuženo s koronavirusom, je slovenski šampion razkril načrte za prihajajočo sezono kar iz svojega domovanja v Monaku preko video posnetka.

31-letnik bo začel sezono z dirko Pariz-Nica, nato pa se bo udeležil slovitih Ardenskih klasik, kjer bo debitiral na dirki Amstel Gold Race in Valonski puščici, obenem pa bo branil svojo lansko zmago s kolesarskega spomenika Liège-Bastogne-Liège.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Nato pa sledi poletje ter glavni cilj sezone... zmaga na Dirki po Franciji! Roglič bo namreč tako tempiral svojo formo, da bo prišel na start v Brest optimalno pripravljen. Pred dirko bo opravil višinske priprave ter v živo odkolesaril trase nekaterih etap Toura, katere bi mu na papirju morale ustrezati še dosti bolj kot lanske, saj bo na sporedu dosti več ravninskih kilometrov na kronometrih.

Jumbo-Visma pa naj bi na dirko poslala izjemno močno ekipo, osredotočeno na samo en cilj - zmago! Sprva je bilo celo mišljeno, da bodo ekipi poveljevali vsi trije njeni najmočnejši aduti, ob Primožu še izjemna Nizozemca Steven Kruijswijk in Tom Dumoulin.

A načrti so še pred uradnim začetkom sezone splavali po vodi, saj je Dumoulin le nekaj dni po izjavi njegovega moštvenega direktorja, da 100-odstotno verjame, da lahko tudi kateri od njiju s Kruijswijkom dobi Tour, naznanil, da se za (vsaj) nekaj časa umika iz kolesarstva. Tako se je še pred začetkom priprav porušila strategija Nizozemcev, da napadejo dirko s kar tremi kapetani.

Tom Dumoulin | Avtor: Profimedia Profimedia

Ideje, da bodo zmago na dirki napadli kar s tremi kolesarji, se je sicer veselil tudi Roglič, a kot kaže bodo pri Jumbo-Vismi morali spremeniti ali vsaj dodelati strategijo, potem ko so ostali brez Dumoulina.

Roglič je namreč na posnetku pojasnil, da si želi, da bi ekipa čim bolj izkoristila svoje preostale favorite za skupni seštevek, tako da konkurentom ne bo potrebno premagati zgolj Rogliča, temveč celotno ekipo: "Želel bi si, da ne bi bilo spet vse na mojih ramenih. V tem primeru namreč vsi nadzirajo in pazijo zgolj na enega našega kolesarja. Toda če bi imeli še koga v igri in bi kateri izmed preostalih naših kapetanov napadel, bi morali pokrivati tudi njega. Želel bi si, da smo na dirki močni, kolikor se le da, saj bi tako izsilili, da se bo dirka odvijala po naših notah," je napoved Toura zaključil Roglič.

Nekaj je že jasno. Jumbo-Visma zagotovo ne bo Toura napadla s triperesno deteljico Roglič-Kruijswijk-Dumoulin. Ali lahko Toma nadomesti kakšen Sepp Kuss, ali pa bodo Nizozemci dirko napadli z zgolj dvema kapetanoma, pa bomo videli julija. Nekaj pa je vsekakor jasno že zdaj. Tudi brez Dumoulina ima Jumbo-Visma neverjetno močno postavo, kateri poveljuje najboljši kolesar zdanjih let.

Wout van Aert in Tom Dumoulin Odzivi šampionov Šport Slovenec besen zaradi dogodkov v Rogličevi ekipi: "To bi lahko preprečili!" dumoulin roglič Slaba novica za Tour Šport Šok v ekipi Primoža Rogliča Wout Van Aert in Primož Roglič Ostal doma Šport Roglič prisiljen izpustiti januarske priprave Jumbo-Visme Wout Van Aert in Primož Roglič Kljub napovedim Šport Velik zasuk v sagi in odlična novica za Primoža Rogliča! Tadej Pogačar vs Primož Roglič Veliko rivalstvo Šport Pogačar o očitkih, da je zgolj sledil Jumbo-Vismi: "Zmagal je najmočnejši"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.