Šport
7375 ogledov

Velik zasuk v sagi in odlična novica za Primoža Rogliča!

Wout Van Aert in Primož Roglič Profimedia
Wout van Aert bo kljub zanimanju slovite ekipe Ineos Grenadiers podaljšal zvestobo Jumbo-Vismi za nova tri leta.

Belgijski kolesarski zvezdnik Wout van Aert je na ekipnih pripravah v Alicanteju še za tri leta podaljšal sodelovanje z nizozemsko ekipo Jumbo-Visma, za katero nastopa tudi slovenski zvezdnik Primož Roglič. To pomeni, da bo dres ekipe nosil do konca leta 2024, poroča spletna stran moštva.

Belgijski as je imel tudi nekaj ponudb drugih ekip, močno so si ga želeli pri ekipi Ineosa, a se je odločil, da ostane zvest nizozemski ekipi, pri kateri je dosegel največje uspehe v svoji cestno-kolesarski karieri (van Aert je namreč tudi izjemen ciklokrosist ter večkratni svetovni prvak v tej disciplini op. p.).

Jumbo-Visma Postava za Tour Šport Nizozemci: "Jumbo-Visma ima samo en namen - uničiti Pogačarja!" roglič van aert Slaba novica Šport Odlični Rogličev kolega: Pišejo nekaj, kar ni res

Nekateri kolesarski spletni portali so pred nekaj časa celo poročali, da je Belgijec že podaljšal svojo zvestobo nizozemski ekipi, a je nato sam van Aert govorice ostro zanikal ter jih označil za laž, s tem pa prestrašil navijače ekipe, ki so to razumeli kot znak, da se seli k legendarni angleški ekipi, naslednici slovitega Skyja. A na koncu se je vendarle vse uredilo, kolesarski superzvezdnik pa bo tako še štiri leta navduševal oboževalce Jumbo-Visme.

"V zadnjih letih sem naredil ogromen korak naprej. To je tudi velika zasluga moštva, z njegovo pomočjo sem postal boljši kolesar. Zato mu marsikaj dolgujem in odločitev ni bila težka. So pa bile za urediti še nekatere stvari, za katere je bil potreben čas. Z nobeno drugo ekipo pa se nisem pogovarjal, menim, da je naša najboljša, v njej se tudi odlično počutim," je ob podpisu nove pogodbe dejal Belgijec, ki se po obljubi zvestobe počuti olajšanega.

Van Aert se je sicer pridružil eni najmočnejših ekip na svetu v letu 2019 ter takoj v svoji prvi sezoni pri kateri izmed World Tour ekip že dobil etapo na sloviti Dirki po Franciji, kjer pa je nato tekom enega izmed kronometrov staknil grozljivo poškodbo, katero je v času zime in nato spomladanske korona-krize mirno zacelil ter naravnost eksplodiral v drugem delu sezone.

Zmage so si sledile kot po tekočem traku: dobil je slovito klasiko Strade Bianchi, kolesarski spomenik Milano-San Remo, etapo in majico za najboljšega po točkah na Kriteriju Dauphine, državno prvenstvo v kronometru, nato pa je sledila Dirka po Franciji...

Wout Van Aert in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

26-letnik se je naravnost raztrgal za slovenskega šampiona Primoža Rogliča v boju za skupno zmago ter bil eden najboljših pomočnikov, kar bi si jih Primož lahko želel, obenem pa je vseeno našel moči, da je dobil kar dve sprinterski etapi.

Izjemno leto pa je nato zaključil še s samimi izjemnimi rezultati: drugo mesto na cestni dirki svetovnega prvenstva ter na kronometru svetovnega prvenstva in drugo mesto na sloviti Dirki po Flandriji, kjer so ga centimetri delili od veličastne zmage. Sezono je tako končal kot tretji najboljši kolesar sveta na mednarodni UCI lestvici, za obema Slovencema.

Jumbo-Visma je odlično novico o podaljšanju pogodbe, katera bo zagotovo navdušila tudi Rogliča, sporočila preko komičnega posnetka, kjer so poudarili ravno van Aertovo neverjetno vsestranskost, saj mu uspe praktično vse, česar se loti.

"Wout je eno izmed velikih imen, eden izmed velikih zvezdnikov kolesarstva. Trenutno je tretji kolesar sveta. Za nas je bilo zelo pomembno, da ga obdržimo," je vse skupaj pokomentiral menedžer ekipe Richard Plugge.

"Bile so druge ekipe, ki so se zanimale za njegov podpis, toda ves čas je imel namen podaljšati pogodbo z nami. Pomagali smo mu pri njegovem razvoju in zato si želi ostati. Zelo hitro smo razumeli, da imamo oboji isto željo po nadaljevanju. Trajalo je le nekaj časa, da smo uredili vse podrobnosti. Sem zelo vesel, da smo ga uspeli zadržati," je zaključil Plugge.

Tadej Pogačar Zaprl usta skeptikom Šport Pogačar odgovoril na sporne posnetke Jumbo-Visme: "Nekoliko jih je zaneslo" Tadej Pogačar vs Primož Roglič Veliko rivalstvo Šport Pogačar o očitkih, da je zgolj sledil Jumbo-Vismi: "Zmagal je najmočnejši"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.