Šport > Kolesarstvo
1686 ogledov

Roglič sprejel odločitev: "Prepričan sem, da sem na pravem mestu"

Primož Roglič Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je še za dve leti podaljšal sodelovanje s svojo nizozemsko ekipo.

Kot so danes sporočili iz Jumbo-Visme, bo Primož Roglič zanje pedala vrtel do konca leta 2025, kar pomeni, da bo olimpijski prvak v kronometru celotno desetletje oz. deset sezon preživel v rumeno-črnem dresu. Roglič, ki je začel profesionalno kariero pri Jumbo-Vismi leta 2016 in je imel pogodbo do 2023, jo je zdaj še podaljšal. Ob koncu sodelovanja bo tako star 36 let.

Za 32-letnim Rogličem je izjemna sezona, saj je vnovič dokazal, da se po padcih pobere močnejši. Po tako fizičnih kot psiholoških udarcih na letošnjem Touru sta dokaz za to zlata kolajna na OI v vožnji na čas ter tretji zaporedni naziv kralja španske Vuelte.

Skupno je Kisovčan zmagal na 13 preizkušnjah v sezoni in ob tem zbral še štiri druga in pet tretjih mest ter sezono končal kot tretji kolesar lestvice Ucija ter drugi v razvrstitvi za kolesarja leta in drugi v boju za športnika leta v Sloveniji.

Njegove uspehe so prepoznali tudi pri Jumbo-Vismi, za katero je doslej zbral 54 zmag, skupno pa v karieri 60, ter mu ponudili novo podaljšanje sodelovanja, čeprav je imel pogodbo do 2023.

"Skupaj smo ustvarjali zgodovino"

Za Rogliča je bil podpis nove pogodbe, kot pravi, logičen. "Zrasel sem v tej ekipi, odkar sem se ji pridružil leta 2016. Skupaj smo ustvarjali zgodovino in na sodelovanje sem zelo ponosen. Vesel sem, da bom del te ekipe tudi v naslednjih letih," je med drugim za klubsko spletno stran dejal slovenski kolesar.

"Moji cilji niso odvisni od samih dosežkov," je še povedal Roglič: "Želim se še naprej razvijati na določenih področjih. Tako fizično kot psihično, kot vodja ekipe in tudi kot oseba. Prepričan sem, da sem za to na pravem mestu. Bomo videli, na kaj se bomo osredotočili v prihodnjih letih."

Športni direktor Merijn Zeeman meni, da je izjemno, da je Roglič tako dolgo ostal povezan z Jumbo-Vismo.

"Zdi se nam zelo posebno, da je Primož še enkrat podaljšal z nami in da že vso svojo profesionalno kariero dirka z našo ekipo. Tega smo veseli in na to zelo ponosni. Primož pooseblja preobrazbo naše ekipe v zadnjih letih. To podaljšanje pogodbe nam omogoča, da naredimo načrte in cilje za prihodnja leta, v katerih bo imel on osrednjo vlogo. Primož je eden od stebrov ekipe," je zatrdil Zeeman.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.