Rogličevega rivala razganja od ponosa

Foto: Epa
Foto: Epa
Ekvadorskega kolesarja Richarda Carapaza je doletela velika čast.
Oglej si celoten članek

Ekvadorski kolesarski as Richard Carapaz bo odslej lahko dirkal na preizkušnji, ki bo nosila njegovo ime, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po olimpijskemu prvaku s cestne dirke v Tokiu so namreč poimenovali dirko po Ekvadorju, je potrdila tamkajšnja ministrica za šport Andrea Sotomayor.

Slovo "Moje telo ne zdrži več"

Sedemdnevna preizkušnja, ki bo na sporedu med 13. in 20. novembrom, se bo tako glasila dirka Richarda Carapaza, njena prva izdaja pod tem imenom (skupno 38.) bo dolga 1198,5 km, piše AFP.

Carapaz je v Tokiu na zahtevni cestni trasi po samostojnem napadu v zaključku ugnal vse tekmece in kot drugi v zgodovini države prejel zlato olimpijsko kolajno. Do brona je pred tremi meseci in pol prišel Tadej Pogačar. Slednji je na letošnjem Touru zmagal, Ekvadorec pa je bil tretji.

"Velika čast je, da bo dirka nosila moje ime. To je najpomembnejši kolesarski dogodek v državi," je na tiskovni konferenci dejal 29-letni zmagovalec Gira 2019 in drugouvrščeni na Vuelti 2020.

Na sodišču Takšna kazen grozi gledalki, ki je povzročila padec na Touru

Foto: Epa richard carapaz

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.