Nov slovenski as: Govekar po zgolj mesecu na samem vrhu!

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Slovenski 22-letnik je hitro prišel do svoje prve zmage na elitnem nivoju.
Oglej si celoten članek

Matevž Govekar, po letih in stažu najmlajši slovenski kolesar, ki tekmuje na dirkah najvišje ravni, ni dolgo čakal na svojo prvo zmago za ekipo Bahrain-Victorious. 

Tekmovalec, ki je sezono začel v dresu avstrijskega Tyrola, na višjo raven pa se preselil junija, je namreč dobil četrto etapo dirke okoli Burgosa.

Video "Draga UCI, to je sramota, nesprejemljivo!"

To je njegova prva profesionalna zmaga v karieri, dobil pa jo je po sprintu ubežne skupine, v katerem je premagal Francoza Valentina Retailleauja in Izraelca Omerja Goldsteina.

V skupnem seštevku dirke pred zadnjo etapo sicer vodi nekdanji Rus, po novem pa Francoz Pavel Sivakov, ki ima 23 sekund prednosti pred Govekarjevim moštvenim kolegom, Kolumbijcem Santiagom Buitragom.

Kolesarska tržnica Roglič izgubil zvestega pomočnika, Pogačarjeva glavna orožja podaljšala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.