Ronaldo po usodni napaki sodnika ponorel in odkorakal z igrišča

Foto: Epa
Foto: Epa
Srečanje v Beogradu je imelo zelo dramatičen zaključek, ki je portugalskega zvezdnika vrgel iz tira.
Oglej si celoten članek

V okviru kvalifikacijske skupine A sta se na sloviti Marakani pomerili domača Srbija in Portugalska. Obe sta v prvem kolu zmagali in ob spodrsljaju Ircev proti Luksemburgu (0:1) postali glavni kandidatki za prvi dve mesti.

Tekma v Beogradu je bila zgodba dveh različnih polčasov. V prvem so prevladovali gostje in z goloma Dioga Jota vodili z 0:2. V nadaljevanju so se domači prebudili in z zadetkoma Aleksandra Mitrovića in Filipa Kostića izenačili (2:2).

Kvalifikacije za SP Presenečenja v naši skupini: Malta šokirala Slovake, Hrvati komaj čez Ciper

V sodnikovem dodatku je domači branilec Nikola Milenković dobil rdeči karton, nato pa je sledila najbolj sporna akcija obračuna.

Po dolgi podaji Nuna Mendesa je Cristiano Ronaldo izkoristil slabše posredovanje vratarja in žogo poslal v gol. Tik po prehodu črte je okroglo usnje sicer izbil Stefan Mitrović, a prepozno. Toda nizozemski sodniki na čelu z Dannyjem Makkeliejem gola niso priznali.

Po ogledu posnetka je bila njihova napaka očitna, a v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo ni tehnologije VAR in ostalo je pri remiju.

Po tekmi Kek razkril, zakaj več ne računa na Šporarja, ruski selektor se dotaknil Iličića

Ronaldo je ostro protestiral pri stranskem sodniku, nato pa, še pred zadnjim žvižgom, odkorakal proti slačilnici. Preden je zapustil zelenico, je besno odvrgel kapetanski trak na tla. In za to se je kasneje opravičil na družbenih omrežjih.

"Največji ponos in privilegij je biti kapetan Portugalske. Vedno sem dal vse od sebe za svojo državo in to se ne bo nikoli spremenilo. Toda, pridejo težki trenutki, posebej kadar čutimo, da je bila oškodovana celotna nacija. Dvignimo glave in se takoj soočimo z naslednjim izzivom. Naprej, Portugalska!" je zapisal napadalec Juventusa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.