Šport > Nogomet
16181 ogledov

Kek razkril, zakaj več ne računa na Šporarja, ruski selektor se dotaknil Iličića

Miha Mevlja Profimedia
Slovenija je na kvalifikacijski tekmi za Svetovno prvenstvo z Rusijo izgubila z 2:1 ter ostala brez Mihe Mevlje za tekmo s Ciprom, na kateri pa bo manjkal tudi Andraž Šporar.

Slovenska nogometna reprezentanca se po uvodnih dveh kolih kvalifikacij za prihajajoče svetovno prvenstvo lahko pohvali s tremi točkami.

Josip Iličić Ostali praznih rok Šport Ruski obrambni zid zdržal vse nalete Slovenije

Po senzacionalni zmagi nad svetovnimi podprvaki Hrvati je v soboto sledil nesrečen gostujoči poraz z Rusijo, ko se je ta nekdanja velesila po izjemni predstavi svojega velikega zvezdnika Artjoma Dzjube veselila zmage z 2:1.

A kljub porazu so lahko slovenski nogometaši igrišče zapustili z dvignjeno glavo, saj so bili več kot enakovredni favoriziranemu nasprotniku, s čimer se je strinjal tudi slovenski selektor Matjaž Kek:

Matjaž Kek | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Škoda, da velik voljni moment na koncu ni prinesel rezultata. Objektivno in samokritično - v določenih trenutkih smo slabše reagirali. Serija neporaženosti je končana, zdaj lahko začnemo na novo. Je bilo veliko pozitivnega, v sami kakovosti igre smo naredili veliko dobrih zadev, ampak ne pomaga nič, delali smo namreč tudi določene napake. Razočaranje je, ni pa časa za objokovanje. Velika želja je bila za izenačenje, ampak ni se izšlo in gremo dalje," je zapravljeno priložnost za nove točke opisal Kek, ki pa ima pred gostovanjem na Cipru precejšnje kadrovske težave:

"Čaka nas naslednja tekma, in sicer z določenimi problemi, Miha Mevlja ima kartone, Andraž Šporar pa se mora vrniti na Portugalsko zaradi zahtev kluba," je pojasnil Kek.

Če bi Braga namreč pustila svojega napadalca na Ciper, bi se ta zaradi odločbe portugalske vlade ob vrnitvi v klub moral za 14 dni samoizolirati ter preživeti dva tedna v karanteni, česar si seveda portugalski prvoligaš niti najmanj želi.

Andraž Šporar | Avtor: Profimedia Profimedia

A razlog za optimizem ostaja, še posebej po novi izjemni predstavi slovenskega nogometnega čarovnika Josipa Iličića, ki je z neverjetnim zadetkom navdušil svet ter tudi ruskega nogometnega selektorja Stanislava Čerčesova.

"Vsi Slovenci igrajo na visoki ravni v močnih ligah. Mi nismo igrali individualno, pač pa kolektivno, tako sem tudi naročil fantom. Tudi Slovenci so igrali tako, Iličić pa je zabil gol zavoljo odlične kakovosti," je slovensko izbrano vrsto ter njenega velikega zvezdnika pohvalil ruski selektor.

Ruski nogometni selektor | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice