Šport > Nogomet
3368 ogledov

Ruski obrambni zid zdržal vse nalete Slovenije

Josip Iličić Profimedia
Slovenska nogometna reprezentanca je v Sočiju na drugi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 izgubila proti Rusiji z 1:2 (1:2).

Slovenski nogometaši so po velikem slavju proti Hrvaški gostovali v olimpijskem Sočiju oziroma Adlerju. Na stadionu Fišt so si kljub novemu koronavirusu tekmo v živo ogledali tudi gledalci, saj je, kar zadeva korono, ob Črnem morju precej sproščeno vzdušje.

Na tribunah je bila tudi peščica slovenskih privržencev, ki delajo v krasnodarski regiji, ti pa so videli poraz svoje izbrane vrste, tretjega na šesti medsebojni tekmi z Rusi (ob dveh zmagah in remiju).

Za Ruse je dvakrat zadel Artjom Dzjuba, za Slovence pa s pravo mojstrovino Josip Iličić.

Artjom Dzjuba | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija je ob koncu iskala vsaj izenačenje, a ji ob trdem ruskem obrambnem zidu ni uspelo resneje ogroziti domačega vratarja, tako da se je morala zadovoljiti z zmago in porazom s prvih dveh tekem.

Izbrance Matjaža Keka v torek čaka še tretja marčevska preizkušnja, in sicer gostovanje na Cipru, kjer pa zaradi kartonov ne bo mogel igrati Miha Mevlja. Namesto njega bo bržčas vskočil Kenan Bajrić.

 

POTEK TEKME:

KONEC TEKME! Rusija : Slovenija 2:1!

90' Sodnik je slovenske upe podaljšal za pet minut.

89' Luka Zahović si je za oster start prislužil rumeni karton.

88' Stanislav Čerchesov se je odločil znova osvežiti moštvo in ukrasti nekaj časa. Rifat Žemaletdinov odhaja, v igro vstopa Maksim Muhin.

86' Menjava tudi pri Rusih. Dvakratnega strelca Dzjubo je zamenjal Zabolotnij.

86' Še zadnja menjava Matjaža Keka. Luka Zahović je zamenjal danes zelo dobrega Lovriča.

79' Kakšna priložnost za Boharja! Ruski vratar ob predložku Lovriča ni uspel ujeti žoge, Boharjev strel iz voleja pa je v zadnjem trenutku blokirala ruska obramba.

78' Rumeni karton za Mirančuka, ki je žogo po sodnikovem žvižgu nešportno brcnil stran.

75' Nova dvojna menjava pri Sloveniji. Haris Vučkić je v napadu zamenjal Andraža Šporarja, medtem ko je Damjan Bohar zamenjal Miho Zajca.

70' Jan Oblak s fenomenalnim posredovanjem rešuje veliko napako Skubica, kateremu je žoga ušla med nogami, a Karavajev na koncu vendarle ni uspel premagati "škofjeloškega albatrosa".

68' Menjava pri Rusiji. Jurij Žirkov odhaja, zamenjal ga bo Vjačeslav Karavajev

67' Iličić je prejel diagonalno podajo, prodrl v kazenski prostor in sprožil proti gornjemu levemu kotu mreže! Anton Šunin pa je bil dobro postavljen in je brez težav preprečil zadetek

61' Dvojna menjava pri Sloveniji. Stojanovića je na položaju desnega bočnega branilca zamenjal Nejc Skubic, vezista Jako Bijola pa Amedej Vetrih. Poizkusila bosta poživiti igro Slovenije, ki si v drugem polčasu še ni priigrala resne priložnosti.

49' Prva menjava na tekmi. Prihaja Aleksej Mirančuk, igrišče pa zapušča Aleksandr Golovin.

46' Obe ekipi sta v drugi polčas vstopili v nespremenjeni postavi.

POLČAS: Rusija : Slovenija 2:1. Slovenija se je v prvem polčasu zelo dobro zoperstavila Rusom, ki pa se je v prvem polčasu izkazala za bolj učinkovito, saj je z zadetkom uspela kronati večino svojih nevarnih akcij.

43' Rumeni karton si je za svoj start nad Lovričem prislužil Fedor Kudrjašov.

36' GOL! Rusija : Slovenija 2:1! Miha Zajc je podal, Josip Iličić pa sprejel žogo in izvrstno iz pol-voleja sprožil z roba kazenskega prostora. Gol za sladokusce!

35' GOL! Rusija : Slovenija 2:0! Aleksandr Golovin je v kazenskem prostoru sprejel krasno podajo in sprožil proti golu. Zadel je le prečko, Artem Dzjuba pa je odbito žogo pospravil v spodnji levi kot mreže!

33' Kakšna priložnost za Slovenijo! Žoga je po kotu priletela na rob kazenskega prostora in Sandi Lovrić je takoj sprožil, a mimo desne vratnice!

29' Petar Stojanović je sprožil z roba šestnajstmeterskega prostora, a je za las zgrešil levo vratnico!

26' GOL! Rusija : Slovenija 1:0! Daler Kuzjajev je uspel spraviti žogo do soigralca v kazenskem prostoru, Artem Dzjuba pa jo je hitro poslal v spodnji levi kot mreže! Oblak je bil brez moči.

26' Tokrat je po kotu zapretila Slovenija, a je bil strel Andraža Šporarja z glavo premalo močan.

21' Naturalizirani Rus Mario Fernandes je imel veliko priložnost za zadetek! Po kotu je skočil najvišje in z glavo močno sprožil proti golu, a je žoga zletela preko vrat.

13' Golovinu se je med kaznovanimi pridružil tudi Slovenec Miha Mevlja.

11' Rumeni karton je prejel ruski zvezdnik Aleksandr Golovin.

10' Georgij Džikija je zapravil veliko priložnost iz neposredne bližine, potem ko je sprožil proti levi strani mreže. Ta obetavni strel po podaji iz kota je na njegovo žalost Jan Oblak sijajno ubranil!

9' Rifat Žemaletdinov je prejel diagonalno podajo, prodrl v kazenski prostor in sprožil proti gornjemu levemu kotu mreže! Jan Oblak pa je bil dobro postavljen in je brez težav preprečil zadetek.

6' Sandi Lovrić je prejel dobro podajo in tik zunaj kazenskega prostora obetavno sprožil, a je strel blokiral eden od branilcev.

0' Sodnik Italijan Marco Di Bello je zapiskal in tekma se je začela.

Znana začetna enajsterica Slovenije:

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 18:21 27.marec 2021.

    Kdo je komentiral tekmo ? Profesor Jajo in njegove čarovnije ? Iličić je tretje razredni žogobrcar v Italiji .

  • la 16:01 27.marec 2021.

    novinarji ,prilepite slike iz tribun ,kaj vam kdo brani mogoče,tribune polne in vsi brez mask??? zakaj ni slik

Sorodne novice