Šport > Nogomet
8096 ogledov

To je hrvaški selektor povedal po porazu v Ljubljani

Zlatko Dalić SLO HRV Epa
Kvalifikacije za svetovno prvenstvo so se za Slovence začele idealno, za Hrvate pa presenetljivo slabo.

V Stožicah je Slovenija povsem zasluženo ugnala Hrvaško (1:0), kar ji je uspelo prvič na deveti medsebojni tekmi. Edini zadetek je v uvodu srečanja zabil Sandi Lovrić, nato pa so domačini zaprli vse dostope do vrat Jana Oblaka, ki ni imel veliko resnega dela.

slovenija hrvaška sp 2022 Senzacija Šport Slovenija prvič v zgodovini premagala Hrvaško

Za "ognjene", svetovne podprvake, je bil poraz proti "smučarjem" seveda zelo boleč. Po neuspehih proti severnim sosedom v košarki in rokometu so sedaj okusili poraz še v za njih sveti panogi - nogometu.

In po srečanju so bile v smeri selektorja Zlatka Dalića, še pred dvema letoma junaka nacije, usmerjene ostre kritike. Za Hrvate je bil to namreč že tretji zaporedni poraz na uradni tekmi, pred tem so jih ugnali Švedi in Portugalci v okviru Lige narodov.

"Čestitke Sloveniji za zasluženo zmago. Nismo bili konkretni, nismo bili dobri. Vsi igralci so sprejemali žogo v noge, nismo pa igrali v globino. Igrali smo preveč okrog slovenske cone. Nimam veliko za povedati, z izjemo prvih petnajstih minut smo bili slabi," je po porazu dejal Dalić.

Sandi Lovrić Vrhunski odgovor Šport Hrvati provocirali, Slovenci vrnili s pravo klofuto

Stožice SLO HRV | Avtor: Epa Epa

Odzivi Šport Hrvatje ne morejo verjeti: Celotna Hrvaška je osramočena

Slednji je priznal, da z izjemo Luke Modrića v njegovi ekipi ni bilo razpoloženega igralca. "Mnogi so že velikokrat pokazali dobre igre v reprezentančnem dresu, danes pa niso bili na nivoju. Veliko slabega je bilo moč videti, toda vse to moramo pozabiti."

Hrvate zdaj čakata dve lažji tekmi proti Cipru in Malti. vse z izjemo maksimalnega izkupička bi bil šok za "kockaste". "Bomo videli, v kakšnem stanju bomo za obe tekmi. Morali bomo narediti nekaj sprememb. Ne bomo sklonili glave. To bomo pozabili in šli naprej," je zaključil hrvaški selektor.

Komentarjev 1
  • alen009 09:35 25.marec 2021.

    Kako fantastičen dan je danes!!!!!

Sorodne novice