Šport > Nogomet
5769 ogledov

"Ko se je Matjaž vrnil, je malo pozabil našo miselnost"

Zlatko Zahović Profimedia
Legendarni Zlatko Zahović je spregovoril o učinku Matjaža Keka.

Zlatko Zahović je pred kvalifikacijskim obračunom Slovenije in Hrvaške dal intervju za Jutarnji list, v katerem je spregovoril tudi o stanju naše reprezentance pod taktirko aktualnega selektorja. 

Matjaž Kek Kvalifikacije Šport Kek: To je pravi začetek

Na ugotovitev novinarja, da je Slovenija "poosebitev Matjaža Keka" oziroma "kopija njegove nogometne filozofije", je Zahovič odvrnil: "Se popolnoma strinjam. Slovenija nima veliko izbire, zato je to edina pot: odločno, borbeno in pragmatično. Z analizo boste prišli do istega zaključka: baza igralcev je majhna, pri menjavi generacij pa ne premoremo takšne koncentracije kvalitete kot Hrvaška. Razmišljali smo, da bi igrali bolj napadalno, vendar ni šlo. In potem narediš dva koraka nazaj za en korak naprej. Slovenija je zdaj na pravi poti. Ne glede na to, da v ligi narodov ni igrala z največjimi reprezentancami, je naredil velik uspeh. Povrnila se nam je vera."

matjaž kek SP 2022 Šport Spektakel med ekipama Slovenije in Hrvaške

"Ko se je Matjaž vrnil, je malce pozabil našo miselnost. Na Reki je bil zaslužen za velike uspehe, vendar je bilo takšen princip težko kopirati. Ugotovil je, da tako ne gre, zato je prevetril dogajanje in se vrnil k osnovam. In zdaj smo tukaj, na pragu kvalifikacij, ki Sloveniji vzbujajo upanje. Prve tekme so za favorite zelo težke. Slovenija bi to lahko izkoristila," je prepričan Zahović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.