Šport > Nogomet
187 ogledov

Kek: To je pravi začetek

Matjaž Kek Profimedia
Slovenska nogometna reprezentanca bo v sredo ob 20.45 v Stožicah začela pot proti svojemu tretjemu nastopu na svetovnih prvenstvih. "To je pravi začetek," pravi selektor Kek.

"Začetek je pravi. Zavedamo se, kdo gostuje v Stožicah. Kakovosti Hrvatov ni treba posebej poudarjati. Spoštujem njihove rezultate, vodenje, igralce, ampak moramo enostavno najprej razmišljati o sebi, svojih dobrih stvareh, svojem načinu razmišljanja za pozitiven izid, kar bi bil dober uvod," je na spletni novinarski konferenci dan pred tekmo povedal selektor Matjaž Kek.

Ta je poudaril, da je zadovoljen s tistim, kar je videl doslej na teh kratkih pripravah. "Zadovoljen sem bil tudi z ligo narodov, s posameznimi deli tekem in tudi s tistim, kar se je dogajalo zunaj igrišča. V teh težkih časih pa nas mora voditi prepričanje, da se da s pozitivno energijo narediti marsikaj," je dejal selektor.

A ob tem opozoril: "Seveda pa ne bomo šli na glavo. Moramo razmišljati o dvigu kakovosti igre, saj je tudi še veliko potenciala za izkoristiti. Vemo pa, da je eno igrati v ligi C lige narodov, nekaj povsem drugega pa proti svetovnemu podprvaku."

Kek v teh nekaj dneh praktično ni imel na voljo povsem popolne ekipe, a kljub temu poudarja veliko željo, odgovornost in pripravljenost igralcev narediti korak naprej. Ga pa veseli tudi to, da za zdaj ni niti enega takšnega igralca, na katerega zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne bi mogel računati na sredinem obračunu.

V igralskem kadru ni bilo veliko premikov glede na ligo narodov, prav tako pa Kek napoveduje, da tudi v igri ne bo velikih sprememb, "saj časa za karkoli spreminjati ni". Liga narodov je postavila temelje, na teh pa bodo Slovenci poskusili zdaj graditi zgodbo naprej.

Matjaž Kek | Avtor: Profimedia Profimedia

Ena odlik je bila ta, da je Slovenija prejela malo zadetkov. A zdaj prihaja tekmec iz povsem drugega razreda. "Njihove igralce lahko spremljaš v najboljših ligah, bolj ali manj se vse ve o njih. Zagotovo nas čaka prava tekma, tekma z najkakovostnejšim tekmecem, s katerim je naša generacija igrala v zadnjem času. Upam, da bo vrhunska tekma tudi s strani Slovenije," je še povedal Kek.

Še enkrat je izpostavil, da je Hrvaška zgrajena ekipa, dobro vodena, nenazadnje je obstala v ligi A lige narodov. "Osebno se zelo veselim tekme, upam, da bo kakovostna, prava, takšna, kot si jo vsi želimo."

"Svoje izhodišče poznamo," je pristavil Kek in nadaljeval: "Izhajamo iz četrtega bobna, a v sodobnem nogometu je veliko stvari, da se da premagati kakovostnejšega tekmeca."

Tako za Keka kot Jana Oblaka je velika škoda, da na stadionu ne bo gledalcev. "Seveda bi si želeli polne tribune, saj ti to da dodatno moč. Ampak verjamem v soigralce, da bomo igrali tako, kot da bi imeli dodatnega, 12. igralca," je dejal Oblak in dodal, da morajo sami igrati borbeno, agresivno in dati vse od sebe. "V tem primeru nas bo to nagradilo," je menil zvezdnik madridskega Atletica.

Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta je kot največjo vrednoto reprezentance izpostavil ekipni duh, ki so ga gradili skozi ligo narodov in prejšnje cikle. "V ligi narodov smo sestavili ekipo, ne le na igrišču. Če bomo držali skupaj, verjamem, da je pred nami lepa prihodnost," je zaključil Oblak.

Slovenija se je doslej s Hrvaško merila osemkrat ter petkrat izgubila in trikrat remizirala. Po obračunu s svetovnimi podprvaki Hrvati jo v prvem delu čakata še obračuna v gosteh, in sicer 27. marca v Sočiju proti Rusiji, 30. marca pa v Nikoziji proti Cipru. V skupini H sta sicer še Slovaška in Malta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice