Ronaldo sumi, da je bila Celta podkupljena

Napadalec Real Madrida je nogometašem Celte očital, da so za tekmo z madridskim velikanom prejeli finančno stimulacijo.
Oglej si celoten članek

Cristiano Ronaldo se je na tekmi Reala in Celte, ki so jo galaktiki dobili s 4:1 in si pripravili odlično izhodišče za napad na 33. ligaški naslov, sporekel z Gustavom Cabralom.

Nogometaša sta si izmenjala nekaj besed, pogovor pa se je končal tako, da je Ronaldo branilcu Celte dejal: "Ti, veliko denarja. Maletin!"

'Maletin' v španščini pomeni kovček, s čimer je Ronaldo želel povedati, da so nogometaši Celte dobili finančno spodbudo za zmago nad, kot vse kaže, bodočim španskim prvakom.

'Kovček' je eden najbolj kontroverznih konceptov v španskem nogometu, saj je na meji med podkupnino in prirejanjem izidov. Finančna stimulacija kluba s strani tretje osebe je v španskem prvenstvu sicer prepovedana.

Podobnim obtožbam smo bili priča že lani, ko je Barcelona v zadnjem krogu potrebovala zmago nad Granado. Takrat so španski mediji na široko poročali o finančnih mahinacijah madridskega Reala. Letos je zgodba ravno obratna.

Real bo v zadnjem krogu prvenstva igral z Malago, za osvojitev naslova državnega prvaka pa bi mu zadostovala že točka. Pred tedni je špansko nogometno javnost razurkal lastnik Malage Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Ahmed Al Thani, ki je izjavil, da "katalonski drek ne bo prišel niti blizu naslova."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.