Šport > Nogomet
60 ogledov

Ronaldo sumi, da je bila Celta podkupljena

cristiano ronaldo Youtube
Napadalec Real Madrida je nogometašem Celte očital, da so za tekmo z madridskim velikanom prejeli finančno stimulacijo.

Cristiano Ronaldo se je na tekmi Reala in Celte, ki so jo galaktiki dobili s 4:1 in si pripravili odlično izhodišče za napad na 33. ligaški naslov, sporekel z Gustavom Cabralom.

Nogometaša sta si izmenjala nekaj besed, pogovor pa se je končal tako, da je Ronaldo branilcu Celte dejal: "Ti, veliko denarja. Maletin!"

'Maletin' v španščini pomeni kovček, s čimer je Ronaldo želel povedati, da so nogometaši Celte dobili finančno spodbudo za zmago nad, kot vse kaže, bodočim španskim prvakom.

'Kovček' je eden najbolj kontroverznih konceptov v španskem nogometu, saj je na meji med podkupnino in prirejanjem izidov. Finančna stimulacija kluba s strani tretje osebe je v španskem prvenstvu sicer prepovedana.

Podobnim obtožbam smo bili priča že lani, ko je Barcelona v zadnjem krogu potrebovala zmago nad Granado. Takrat so španski mediji na široko poročali o finančnih mahinacijah madridskega Reala. Letos je zgodba ravno obratna.

Real bo v zadnjem krogu prvenstva igral z Malago, za osvojitev naslova državnega prvaka pa bi mu zadostovala že točka. Pred tedni je špansko nogometno javnost razurkal lastnik Malage Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Ahmed Al Thani, ki je izjavil, da "katalonski drek ne bo prišel niti blizu naslova."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.