Šport > Nogomet
67 ogledov

Lastnik Malage: Katalonski drek ne bo videl naslova

Malaga EPA
Lastnik Malage je s svojo izjavo sprožil velik nemir v španskem nogometu.

Katarski šejk Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Ahmed Al Thani, ki je predsednik Malage je razburkal špansko nogometno javnost. Na svojem twitter računu je namreč zapisal, da 'katalonski drek ne bo prišel niti blizu naslova'. Malaga se bo sicer v zadnjem kolu La Lige pomerila z madridskim Realom.

Ta se z Barcelono bori za naslov v Španiji, oba kluba sta doslej zbrala enako število točk, Real, ki ga na papirju čaka nekoliko težji razpored, pa ima tekmo manj. Besede prvega moža Malage so zelo odmevale, pri Barci so po njegovem zapisu pritožbo poslali na združenje lige, nogometno zvezo ter tudi na državne organe.

Šejka je sicer ujezilo tolmačenje, ki so ga pri Barceloni namenili izjavi trenerja Malage Michela. Tega so pred dnevi spomnili na leto 1992, ko je z Realom v zadnjem kolu gostoval pri Tenerifeju. Nogometaši iz prestolnice so takrat imeli na lestvici točko več od Barcelone, ob polčasu pa vodili z 2:0, a so v drugem polčasu domači pripravili preobrat, lovoriko pa so tako osvojili Katalonci. Tenerife je vodil nekdanji zvezdnik Reala  Jorge Valdano.

"Jaz sem večji Realovec kot Valdano," je nespretno izjavil Michel, kasneje pa se je hotel izvleči iz povedanega z naslednjimi besedami: "Real je moj klub, ampak to je tudi Malaga. Moram spoštovati to prvenstvo. Želim, da bi bilo odločeno že pred zadnjim kolom in da mi ne bo treba premagati svoj klub."

Na burne reakcije iz Katalonije se je odzval zdaj katarski šejk, ki pa je le še prilil olje na ogenj. Dejal je, da bo Malaga s pomočjo Boga premagala Real, vseeno pa katalonski drek ne bo prišel niti blizu naslova. Diplomacija mu po naši oceni ne gre ravno najboljše od rok.

Komentarjev 3
  • Avatar roksa
    roksa 13:20 28.april 2017.

    ...ksenofob te je naredo....

  • MižiMaži 12:58 28.april 2017.

    Ksenofob...drugać pa...drekači ne bojo dobil prvenstva...nikol več...

  • Avatar roksa
    roksa 12:05 28.april 2017.

    ...s pomočjo boga mu jaz lahko nategnem vseh pot žena, muslič čohjeni......