Rusi na otvoritvi brez zastave in kratice

Foto: EPA
Foto: EPA
Ruski olimpijski komite (Roc) je potrdil, da se bodo ruski športniki udeležili odprtja zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu in da bodo tam "paradirali" v opremi, ki jim jo je odobril Mednarodni olimpijski komite (Mok).
Oglej si celoten članek

Mok je 5. decembra suspendiral ruski komite in reprezentanco Rusije zaradi od države podprtega dopinga. Dopinško "čistim" Rusom je sicer dovolil nastopiti na OI 2018, a pod olimpijsko zastavo in z oznako OAR (Olympic Athlete from Russia oziroma olimpijski športnik iz Rusije).

OI v Pyeongchangu bodo med 9. in 25. februarjem.

Tako so morali spremeniti načrtovano olimpijsko opremo. Kot je za rusko tiskovno agencijo Tass pojasnila Anastazija Zadorina, vodja Zasporta, podjetja, ki oblikuje športno opremo, je Mok že potrdil nov dizajn opreme, ki jo bodo v Južni Koreji nosili ruski športniki.

Kot je dejala, so prvotno oblikovane uniforme doživele nekaj sprememb. "V skladu z zahtevami smo odstranili tri barve ruske zastave, nacionalni grb in dodali oznako OAR," je povedala Zadorina.

ZOI 2018 Tako bodo v PyeongChangu oblečeni Slovenci

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.