Salah podučil kolega o odnosu do žensk: "Ne pomeni ne!"

Foto: Epa mohamed salah
Obtožbe o spolnem nadlegovanju so vznemirile tudi prvega zvezdnika egiptovske reprezentance.
Oglej si celoten članek

Po izključitvi Amra Warde iz egiptovske reprezentance, ker naj bi dekletom na družbenih omrežjih pošiljal neprimerna sporočila. Nogometaš, ki je kot rezervist dobil priložnost na tekmi z Zimbabvejem, do konca prvenstva ne bo več igral.

Izključitev Zmaga Egipta v senci afere o spolnem nadlegovanju

Na dogodke se je odzval napadalec Liverpoola in prvi zvezdnik gostiteljice prvenstva Mohamed Salah, ki je v zapisu na družbenem omrežju obsodil nespoštljiv odnos do nežnejšega spola, a poudaril, da si tudi prestopniki zaslužijo drugo priložnost.

"Ženske je treba obravnavati z največjim spoštovanjem. 'Ne' pomeni 'ne'. Te stvari so in morajo ostati svete. Obenem verjamem, da se tisti, ki naredijo napako, lahko spremenijo na bolje, zato jih ne bi smeli takoj pošiljati na giljotino, ker je to najlažna rešitev," je zapisal Salah in dodal: "Verjeti moramo v druge priložnosti. Treba je usmerjati in izobraževati. Izključevanje ni rešitev."

Njegov zapis je komentiral tudi Warda, ki je zapisal: "Kaj pa drugega, Mo."

Osramočeni nogometaš je sprva zavračal krivdo, a je nato izrazil obžalovanje. "Opravičujem se za svoja dejanja. Opravičujem se družini, igralcem, nogometni zvezi in vsem, ki sem jih prizadel," je sporočil.

Warda je bil tarča obtožb o spolnem nadlegovanju že leta 2017. Takrat naj bi se neprimerno vedel do soprog dveh tedanjih soigalcev pri moštvu Feirense.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.