Salin pogreb zasenčil sorodnik: "Ubili so ga!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Truplo tragično preminulega nogometaša Emiliana Sale je pokopano, pogreb pa je zaznamoval sorodnik s hudimi obtožbami.
Oglej si celoten članek

V soboto je potekal pogreb argentinskega napadalca Emiliana Sale, ki je tragično preminil 21. januarja v strmoglavljenju letala v Angleški kanal, potem ko se je iz Nantesa vračal v Cardiff, v katerega je uradno prestopil pred nekaj dnevi.

Obdukcija Znano je, zakaj je umrl Emiliano Sala

Pogreb je potekal v njegovem rodnem Santa Feu. Komemoracija se je začela ob sedmih zjutraj po lokalnem času v dvorani njegovega kluba iz otroštva, San Martin de Progreso. Zbralo se je več kot 3,5 tisoč ljudi, ki so se prišli še zadnjič poslovit od priljubljenega nogometaša.

Prisoten je bil tudi trener Cardiff Cityja, Neil Warnock, ki je bil vidno pretresen: "Takšne stvari so šokantne. Ne morem si niti predstavljati čustva, katera doživlja Salina družina, toda danes moramo biti vsi združeni. Zelo mi je žal zaradi Mercedes, Romine... Spoznal sem tudi Emilianovega očeta. Bilo je težko jutro za vse."

Foto: Epa Pogreb Emiliana Sale

Najglasnejši na pogrebu pa je bil Emilianov sorodnik Matias Gatti, ki je izjavil, da je bil argentinski nogometaš ubit:

"Tu je bilo veliko nepravilnosti. Vse je bilo napravljeno zelo slabo, obenem pa so ga prisilili, da vstopi na to letalo. Postal je pomembna figura in pustili so ga samega, nihče ni bil ob njem. Emiliana so ubili!"

Foto: Epa Pogreb Emiliana Sale

"Vse se mora raziskati, ker obstajajo številne nepravilnosti. Morali bi biti bolj previdni ter mu dovoliti, da potuje z drugim letalo," je zaključil Gatti.

Video Sramotno norčevanje iz umrlega Argentinca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.