Šampionki sta se poslovili s posebno opravo

Foto: Epa Veronika Velez Zuzulova Foto: Epa Veronika Velez Zuzulova Foto: Epa Michaela Kirchgasser Foto: Epa Michaela Kirchgasser
Prva vožnja slaloma alpskih smučark v Ofterschwangu je bila danes v znamenju objemov in slovesa dveh zelo uspešnih udeleženk belega cirkusa.
Oglej si celoten članek

Nemški Ofterschwang je bila zadnja tekma za Slovakinjo Veroniko Velez Zuzulovo in Avstrijko Michaelo Kirchgasser.

Zuzulova, poročena s Francozom Romainom Velezom, se je odločila, da bo pri 33 letih tekmovalne smuči postavila v kot. Slovakinja je v svetovnem pokalu vpisala 30 stopničk, od tega pet zmag. Stopničke je vpisala na slalomskih progah ter na paralelnih tekmah. Zuzulova je bila uradno na startu tekme s številko 19, a njena oprava ni bila smučarska. Za zadnji nastop si je nadela slovaško narodno nošo, s tradicionalnim pisanim in širokim ter podloženim krilom s podkrili. Na progi je sicer še vijugala med količki, a se je tudi ustavila za objeme s člani trenerskega štaba, ob prihodu čez cilj pa se je vrgla na snežno površino. V ciljni areni se je objela z naslednico Petro Vlhovo, ki bo skrbela za nadaljevanje ženskega smučanja na Slovaškem.

Slovita Slovakinja, mladinska svetovna prvakinja v slalomu (2002), ki je poskrbela za prve slovaške stopničke in zmage v svetovnem pokalu alpskih smučark, se je upokojila brez osvojene kolajne na velikih tekmovanjih, svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah. Najvišje je s četrtim mestom bila uvrščena na slalomu leta 2015 na prvenstvu v Vailu. Zadnjo zmago je tekmovalka, ki je v svetovnem pokalu prvič startala leta 2000 v Söldnu, vpisala lani na slalomu na Sljemenu.

Slalom (Ž) Mali globus oddan, dve Slovenki do točk

Skoraj identični scenarij slovesa iz karavane si je izbrala 32-letna Kirchgasserjeva, ki se je zadnjič na progo kot tekmovalka pognala v rožnatem krilu iz tila, rekreacijsko smučanje pa je popestrila s postanki, ki jih je izkoristila za objeme s člani ekipe.

Avstrijska smučarka, ki je bila prav tako slalomska mladinska svetovna prvakinja (2003), je v svetovnem pokalu prvič nastopila leta 2001 (Sestriere). V svetovnem pokalu je zbrala 17 uvrstitev na zmagovalni oder, trikrat je zmagala. Na svetovnih prvenstvih je bila trikrat na stopničkah, enkrat srebrna v slalomu in dvakrat bronasta v kombinaciji, nazadnje lani v St. Moritzu. Z olimpijskih iger nima kolajne. Zadnje stopničke je vpisala lani s tretjim mestom na kombinaciji v Crans Montani, zadnjo zmago pa ima s slaloma v Schladmingu leta 2012.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.