"Schumacher je v vegetativnem stanju"

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Švicarski nevrolog ni optimističen glede rehabilitacije nemškega dirkaškega zvezdnika.
Oglej si celoten članek

Stanje Michaela Schumacherja je še vedno predmet špekulacij. Večkratni svetovni prvak je skrit pred očmi javnosti in informacije o njegovem zdravju so sila različne.

Francoski TMC je pripravil dokumentarni film o nemškem šampionu in v njem je bilo govora tudi o Schumacherjevem zdravju po usodni nesreči na smučišču v Méribelu, od katere bo decembra minilo že sedem let.

Najnovejše Pri Schumacherju brez sprememb

Eden od sogovornikov v dokumentarcu je bil švicarski nevrolog Erich Riederer. Ta je podal svoje mnenje o morebitnem okrevanju nekdanjega dirkača.

"Mislim, da je v vegetativnem stanju. To pomeni, da je buden, a ni odziven," je za TMC povedal Riederer. "Morda lahko naredi kakšen korak s pomočjo drugih, ampak to je vse," je dodal.

"Michael je buden, diha, srce mu bije, najbrž se z asistenco lahko usede. To je največ, kar lahko naredi," je dejal v Zürichu delujoči nevrolog.

Foto: Profimedias schumacher

Incident Bottas z resnimi obtožbami nad šefe, odgovor pa silovit

Schumacher je bil kar sedemkrat svetovni prvak v formuli 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). Ima kar 91 zmag, s čimer je še vedno na vrhu večne lestvice, čeprav ga bo najbrž že v letošnji sezoni prehitel Britanec Lewis Hamilton.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:08 19. September 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

  • 13:46 19. September 2020.

    Ja,res znanstveno odkritje in novost....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.