"Schumacher ni več takšen, kot se ga spomnimo."

Foto: Profimedias schumacher
Ob šesti obletnici tragične nesreče se je v javnosti ponovno razvnela razprava o zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja.
Oglej si celoten članek

V nedeljo, 29. decembra 2019, je minilo natanko šest let od nesreče Michaela Schumacherja, ki je utrpel hude poškdobe glave ob padcu med smučanjem v Franciji, kjer je počitnikoval z družino.

Šest let kasneje o stanju statistično najuspešnejšega dirkača vseh časov ni znanega prav veliko. Njegova družina še naprej vztraja pri molčenosti, saj s tem, kot trdi soproga Corinna, spoštujejo njegovo željo po jasni razmejitvi med javnim in zasebnim življenjem.

Schumacherja z izjemo redkih izbrancev in zdravniških strokovnjakov v zadnjih šestih letih ni videl ali slišal nihče.
 
Javnosti ni znano, koliko, če sploh, se Schumacher zaveda okolice. Ali komunicira z družino? Se lahko sam prehranjuje? Lahko hodi ali je prikovan na invalidski voziček? To je samo nekaj vprašanj, na katere družina ni pripravljena odgovoriti, kar ima za posledico številne špekulacije, zaradi katerih so se nekateri nemški mediji že morali zagovarjati na sodišču.

Pred dnevi je navijačem upanje vlila Schumijeva žena, ki je na spletu zapisala: "Velike stvari se začnejo z majhnimi koraki. Majhni delčki lahko tvorijo ogromen mozaik."

Temu je sledila zelo optimistična izjava predsednika Schumijevega navijaškega kluba Reinerja Ferlinga, ki je izrazil prepričanje, da bomo Michaela kmalu spet videli v javnosti.

Na kaj namiguje? Schumacherjeva žena šokirala svet s skrivnostnim sporočilom

Kako danes izgleda 50-letni Nemec, je velika uganka. Svoj pogled na to temo je v pogovoru za Motosport.com delil priznani nevrokirurg iz Bologne dr. Nicola Acciarri.

"Moram biti zelo previden, saj nimamo nobenih dokazov. Prav tako ne vem, iz česa naj izhajam," je rezervirano začel Acciarri. "Treba se je zavedati, da gre po šestih letih za zelo drugačnega človeka, kot se ga spominjamo z dirkališča. Ob tako dolgotrajni intenzivni negi pride do velikih organskih, mišičnih in skeletnih sprememb. Vse to so posledice možganske poškodbe," je dodal. 

Pojasnil je, da je terapija z matičnimi celicami, kateri je bil pred meseci podvržen Schumacher, običajna praska, vendar je to še vedno zgolj ekperimentalna metoda brez konkretnih zagotovil.

Upanje Schumacher pri zavesti v pariški bolnišnici

Prav tako je izrazil dvom o pomenu izjave Schumacherjeve žene: "To so besede žene, ki želi ohraniti določeno ikonično podobo in ki vidi napredek v majhnih stvareh. Morda se drugim to ne bi zdelo tako pomembno, kot se zdi njej. To je povsem razumljivo." 

Pomembno vlogo bodo na nadaljnji poti okrevanja imele tudi finance. "Michael potrebuje neprestano oskrbo, ki ni omejena zgolj na možganske poškodbe. Fizioterapevti mu pomagajo blažiti posledice dolgotrajne nege, drugi strokovnjaki skrbijo za interakcijo," je pojasnil nevrokirurg.

"Prisotni so zapleti, kot so mišična atrofija, težave s kitami, osteoporoza in motnje v delovanju organov. Pri manj premožnih ljudeh to običajno vodi v predčasno smrt, saj pride do nepopravlljive poškodbe telesa," je zaključil Acciarri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 22:54 1. Januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 20:49 31. December 2019.

    Šumi res ne bo več tak kot se ga spomniti. Vendar je bil izreden dirkač. Čeprav nisem bil njegov fan.

  • 10:17 31. December 2019.

    Jaz se ga sploh ne spomnim več kakšen je zgledal.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.