Schumijeva usoda bo zavisela od Ferrarija

Foto: Epa mick schumacher
Mick Schumacher je na pragu uresničitve sanj.
Oglej si celoten članek

Z družnim odhodom Romaina Grosjeana in Kevina Magnussena, ki po koncu sezone zapuščata moštvo Haas, so se Micku Schumacherju, sinu sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, na široko odprla vrata v svet elitnega dirkaškega športa.

Spremembe Dolgoletna dirkača zapuščata F1, blizu sedeža zdaj Schumacher

Interes za sodelovanje z mladim dirkačem, trenutno vodilnim v skupni razvrstitvi prvenstva formule 2, so pokazali tudi pri Haasu, vendar bo razplet dogodkov odvisen predvsem od Ferrarija.

Foto: Epa guenther steiner "Zagotovo ne bi imel nič proti, če bi se Mick pridružil naši ekipi," je povedal šef ameriškega moštva Guenther Steiner. "Odločitev je v rokah Ferrarija. Mi lahko govorimo, koga si želimo v ekipi, vendar ne vemo, kakšne pogodbe ima Ferrari z mladimi dirkači. Kdo si ne bi želel Schumacherja v svojem dirkalniku? Še posebej v takšni formi, kot jo trenutno kaže v F2," je dodal Steiner.

Ovira Haasa za podpis s Schumacherjem pa ni samo Ferrari, temveč tudi Alfa Romeo, ki naj bi se z 21-letnikom že dogovorila za sodelovanje v prihodnji sezoni. Mladi Schumacher naj bi v letu 2021 dirkal ob izkušenemu Kimiju Räikkönenu. "Moja prihodnost je še odprta. Najprej moram dokončati sezono formule 2. To je moja prioriteta," je govorice o selitvi med elito hitel zanikati Nemec.

Razočaranje Zaradi spleta okoliščin propadel debi Micka Schumacherja v F1

Mick Schumacher je član Ferrarijeve dirkaške akademije.

Foto: Epa mick schumacher

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:42 23. Oktober 2020.

    Schumijeva usoda bo zavisela od Ferrarija, WTF?!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.