Še en evropski prvak bo zdaj igral v Španiji

Foto: Profimedia
Še eden izmed članov evropskih prvakov bo zaigral na Pirenejskem polotoku.
Oglej si celoten članek

Slovenski reprezentant Vlatko Čančar bo do konca sezone nastopal v španskem prvenstvu, srbski klub Mega Bemax ga je po koncu lige ABA poslal na posojo k španskemu prvoligašu San Pablo iz Burgosa. Slovenec se bo tako kalil še v nekoliko močnejšem tekmovanju.

Nabor NBA "Vso noč nisem spal, da bi slišal svoje ime na naboru"

Čančar, ki ga je lani kot 49. na naboru lige NBA izbrala ekipa Denver Nuggets, je v tej sezoni v povprečju za srbski klub prispeval 12,3 točke, 5,2 skoka in 1,7 podaje na tekmo v jadranski ligi. Slovenski reprezentant je sicer v Burgosu v tej sezoni že zaigral, ob porazu Slovenije proti Španiji je dosegel 19 točk.

Slovenska reprezentančna kolonija je na Pirenejskem polotoku tako dobila še enega člana. Luka Dončić in Anthony Randolph, ki se jima bo naslednje leto pridružil še Klemen Prepelič, nosita dres madridskega Reala, Jaka Blažič je ključni član Andore, Luka Rupnik pa opravlja vlogo organizatorja igre pri Fuenlabradi. V izbrano vrsto je bil sicer že vabljen tudi mladi član Baskonie Jurij Macura, ki pa za četo Rada Trifunovića še ni zaigral.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.