Šport > Košarka
56 ogledov

"Vso noč nisem spal, da bi slišal svoje ime na naboru"

Vlatko Čančar Saša Despot
Član slovenske reprezentance Vlatko Čančar je bil kot 49. izbran na naboru lige NBA

"Zelo sem srečen, vso noč nisem spal v pričakovanju, ali bom na NBA naboru zaslišal svoje ime. Zame to pomeni nagrado za vloženi trud in dodatno motivacijo za še več treninga, da bi nekega dne zaigral za Denver," je za srbski spletni portal sportske.net dejal Vlatko Čančar, ki je v minuli sezoni za Mega Leks v povprečju dosegel po 8,2 točk, imel pa je tudi dva skoka in 1,6 podaje na tekmo.

"Z minulo sezono sem zadovoljen, tako glede svoje igre kot tudi glede ekipe, ki se ji je uspelo ponovno uvrstiti v ligo ABA. Sicer sem imel nekaj manjših težav in poškodb, vendar sem dobil dovolj priložnosti, da sem se lahko izkazal na igrišču. Mislim, da je Mega Leks prava sredina, v kateri lahko še napredujem. V klubu imamo odlične pogoje za delo, veseli pa me, da imam tudi podporo celotnega strokovnega vodstva," je še dejal mladi slovenski reprezentant, ki bo tudi v prihodnji sezoni igral za srbskega prvoligaša.

"Da, ostajam v Mega Leksu tudi v prihodnji sezoni, trenutno pa sem osredotočen na to, da popolnoma pozdravim poškodbo, ki sem jo staknil ob koncu sezone. Tu je še reprezentanca Slovenije, za katero sem debitiral v lanski sezoni. Vsekakor pa se bomo o moji prihodnosti pogovorili s strokovnim vodstvom in upravo kluba," je še dodal 20-letni Koprčan, ki naj bi mu za zdaj primanjkovalo še eksplozivnosti, vendar pa v NBA 203 centimetre visokega slovenskega reprezentanta opisujejo kot igralca s solidnimi veščinami z žogo.

Vlatko Čančar | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zanimivo je, da je bil Čančar le en od trojice košarkarjev kluba iz Sremske Mitrovice, ki je bil na letošnjem NBA naboru. Kot 58. igralca nabora je New York Knicks izbral Ognjena Jaramaza, medtem ko je francoskega košarkarja Alpho Kabo v svoje vrste vzela Atlanta Hawks kot 60. izbor.

Kot 11. Slovenec izbran na naboru

Čančar je enajsti slovenski košarkar, ki je bil izbran na naboru lige NBA. Pred njim so si izbor prislužili Marko Milič (1997, Philadelphia 76ers), Radoslav Nesterović (1998, Minnesota Timberwolves), Primož Brezec (2000, Indiana Pacers), Boštjan Nachbar (2002, Houston Rockets), Sani Bečirović (2003, Denver Nuggets), Beno Udrih (2004, San Antonio Spurs), Saša Vujačić (2004, Los Angeles Lakers), Erazem Lorbek (2005, Indiana Pacers), Uroš Slokar (2005, Toronto Raptors), Goran Dragić (2008, San Antonio Spurs).

Od omenjenih v ligi NBA nista zaigrla le Bečirović in Erazem Lorbek, to pa je uspelo Zoranu Dragiću, ki sicer v najmočnejšo košarkarsko ligo ni prišel preko nabora.

Prvi izbor na letošnjem naboru je pripadel Philadelphii, ki je izbrala 19-letnega branilca Markelleja Fultza, v minuli sezoni člana Univerze v Washingtonu. Ekipa Los Angeles Lakers si je zagotovila usluge Lonzoja Balla, Boston Celtics so se odločili za Jaysona Tatuma. Najvišje izbrani Evropejec je bil 20-letni Finec Lauri Markkanen, ki ga je kot sedmega izbrala Minnesota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.