Šport > Košarka
237 ogledov

Še en evropski prvak bo zdaj igral v Španiji

Vlatko Čančar
Še eden izmed članov evropskih prvakov bo zaigral na Pirenejskem polotoku.

Slovenski reprezentant Vlatko Čančar bo do konca sezone nastopal v španskem prvenstvu, srbski klub Mega Bemax ga je po koncu lige ABA poslal na posojo k španskemu prvoligašu San Pablo iz Burgosa. Slovenec se bo tako kalil še v nekoliko močnejšem tekmovanju.

Vlatko Čančar Nabor NBA Šport "Vso noč nisem spal, da bi slišal svoje ime na naboru"

Čančar, ki ga je lani kot 49. na naboru lige NBA izbrala ekipa Denver Nuggets, je v tej sezoni v povprečju za srbski klub prispeval 12,3 točke, 5,2 skoka in 1,7 podaje na tekmo v jadranski ligi. Slovenski reprezentant je sicer v Burgosu v tej sezoni že zaigral, ob porazu Slovenije proti Španiji je dosegel 19 točk.

Slovenska reprezentančna kolonija je na Pirenejskem polotoku tako dobila še enega člana. Luka Dončić in Anthony Randolph, ki se jima bo naslednje leto pridružil še Klemen Prepelič, nosita dres madridskega Reala, Jaka Blažič je ključni član Andore, Luka Rupnik pa opravlja vlogo organizatorja igre pri Fuenlabradi. V izbrano vrsto je bil sicer že vabljen tudi mladi član Baskonie Jurij Macura, ki pa za četo Rada Trifunovića še ni zaigral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice