Šport > Košarka
536 ogledov

Vse je bilo pod nadzorom

Rado Trifunović Saša Despot
V slovenskem taboru so zadovoljni z zmago na začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

"Zadovoljen sem s predstavo. Začetna peterka, ki je uigrana še iz evropskega prvenstva, je pokazala svojo kakovost, ostalim igralcem, predvsem novim, pa se je poznala trema in odgovornost. Vseeno smo imeli tekmo vseh štirideset minut pod nadzorom, napake, ki smo jih naredili, tu mislim na skok, pa so dobra šola za naslednjo tekmo s Španijo," je po dvoboju z Belorusi dejal novi slovenski selektor Rado Trifunović.

Slovenci se bodo sicer že v nedeljo pomerili s Španci v Burgosu. Furija, ki zaradi neigranja igralcev iz NBa in Evrolige nastopa brez celotne postave z zadnjega evropskega prvenstva, je v gsoteh za 13 točk premagala Črnogorce (79:66).

"Vprašanja o zmagovalcu ni bilo. V 25. minuti smo vodili s petindvajsetimi točkami razlike, nato pa so priložnost dobili še ostali igralci. Držali smo se navodil selektorja, igrali z dovolj energije, za zmago na naslednji tekmi proti Španiji pa bomo morali pokazati še nekaj več," je takoj po dvoboju z belorusko izbrano vrsto o naslednjem tekmecu že ramišljal tudi Klemen Prepelič. Ta se je tokrat izkazal predvsem s podajami, devetim doseženim točkam je namreč dodal kar osem asistenc.

Željko Šakić Kvalifikacije SP Šport Šok za Hrvate

Prvi strelec slovenske reprezentance je bil z 20 točkami Vlatko Čančar. "Tekma ni bila enostavna, saj Belorusi niso popustili. Vseh 40 minut so igrali v istem ritmu, mi pa smo v drugem polčasu nekoliko popustili in jim dovolili, da so iztržili dostojen poraz. Kar se tiče moje predstave, sem zadovoljen, a brez soigralcev tega ne bi mogel doseči," je po tekmi dejal košarkar srbskega moštva Mega Bemax.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.