Še en šok za špansko izbrano vrsto

Foto: Epa Alex Abrines
Pri Španiji so ostali brez košarkarja iz lige NBA.
Oglej si celoten članek

Španija, ki bi se lahko v polfinalu pomerila s Slovenijo, je ostala brez enega izmed svojih košarkarjev. V izločilnih bojih evropskega prvenstva namreč ne bo smel sodelovati član NBA moštva Oklahoma City Thunder Álex Abrines.

Španska košarkarska zveza je popustila pod pritiskom omenjenega NBA kluba, ki je zahteval, da Abrines na tem EuroBasketu ne zaigra več. Košarkar je v skupinskem delu sicer dobil neprijeten udarec v koleno na dvoboju furije s Črno goro. "V takšnem položaju ni veta. Edino, kar je pomembno, je zdravje našega igralca," so španskim medijem dogovor z Oklahomo Cityjem sporočili iz njihove košarkarske zveze in dodali: "Trenutno in prihodnje zdravje igralca je prioriteta. Alex Abrines se ne bo več pridružil treningom španske reprezentance, prav tako ne bo zaigral na tekmah v nadaljevanju tekmovanja"

Španija, ki znova velja za glavnega favorita prvenstva, je sicer že v pripravljalnem obdobju doživela velika udarca, še zčasti ob poškodbi odličnega organizatorja igre Sergia Llulla. Soigralec slovenskih reprezentantov Luke Dončića in Anthonyja Randolpha pri madridskem Realu jo je skupil na pripravljalni tekmi z Belgijo. Brez EuroBasketa in nastopov za Španijo je zaradi poškodbe ostal tudi Pau Ribas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.