Šport > Slovenija poka od ponosa
1224 ogledov

Še en šok za špansko izbrano vrsto

Alex Abrines Epa
Pri Španiji so ostali brez košarkarja iz lige NBA.

Španija, ki bi se lahko v polfinalu pomerila s Slovenijo, je ostala brez enega izmed svojih košarkarjev. V izločilnih bojih evropskega prvenstva namreč ne bo smel sodelovati član NBA moštva Oklahoma City Thunder Álex Abrines.

Španska košarkarska zveza je popustila pod pritiskom omenjenega NBA kluba, ki je zahteval, da Abrines na tem EuroBasketu ne zaigra več. Košarkar je v skupinskem delu sicer dobil neprijeten udarec v koleno na dvoboju furije s Črno goro. "V takšnem položaju ni veta. Edino, kar je pomembno, je zdravje našega igralca," so španskim medijem dogovor z Oklahomo Cityjem sporočili iz njihove košarkarske zveze in dodali: "Trenutno in prihodnje zdravje igralca je prioriteta. Alex Abrines se ne bo več pridružil treningom španske reprezentance, prav tako ne bo zaigral na tekmah v nadaljevanju tekmovanja"

Španija, ki znova velja za glavnega favorita prvenstva, je sicer že v pripravljalnem obdobju doživela velika udarca, še zčasti ob poškodbi odličnega organizatorja igre Sergia Llulla. Soigralec slovenskih reprezentantov Luke Dončića in Anthonyja Randolpha pri madridskem Realu jo je skupil na pripravljalni tekmi z Belgijo. Brez EuroBasketa in nastopov za Španijo je zaradi poškodbe ostal tudi Pau Ribas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice