Še ena odmevna upokojitev

Foto: Epa tomaš berdych
Nekdanji finalist Wimbledona je sklenil profesionalno kariero.
Oglej si celoten članek

Češki tenisač Tomaš Berdych je po obilici zdravstvenih težav pričakovano napovedal slovo od profesionalnega športa.

Nekdanji član elitne deseterice, najvišje je bil leta 2015, ko je priplezal do četrtega mesta, je letos zaigral na samo devetih turnirjih, nazadnje pa je izgubil v prvem krogu OP ZDA.

V zadnji od skupno 18 profesionalnih sezon je zbral le 13 zmag in devet porazov.

Slovo lepotice Ena najbolj vročih in atraktivnih teniških igralk zaključila kariero

Berdych je na vrhuncu kariere znal premagovati najboljše tenisače na svetu, med njimi tudi Rogerja Federerja, Rafaela Nadala in Novaka Đokovića, zadnji dve leti pa je bil zaradi kroničnih težav s kolkom in hrbtom le še bleda senca samega sebe.

Foto: Epa

Na slovo je namignil že med letošnjim OP ZDA, kjer je najboljši rezultat dosegel z uvrstitvijo v polfinale leta 2012. Največji uspeh na grand slamih je zabeležil leta 2010, ko ga je v finalu Wimbledona premagal Nadal.

Sporno vprašanje Nadal zaradi vprašanja znorel nad novinarjem, ta želi opravičilo

V karieri je odigral 982 obračunov in zbral 640 zmag. Osvojil je 13 ATP turnirjev, dvakrat pa je češki reprezentanci pomagal do prestižne lovorike v Davisovem pokalu. Na olimpijskih igrah nikoli ni prišel dlje od četrtfinala, zaigral pa je tudi v polfinalu zaključnega turnirja ATP Finals.

Štiriitridesetletnik je nameraval z odločitvijo o koncu kariere presenetiti v soboto kot gost na zaključnem turnirjem v londonski O2 areni, a je informacija predčasno zaokrožila po svetovnih medijih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.