Šport
1820 ogledov

Še ena odmevna upokojitev

tomaš berdych Epa
Nekdanji finalist Wimbledona je sklenil profesionalno kariero.

Češki tenisač Tomaš Berdych je po obilici zdravstvenih težav pričakovano napovedal slovo od profesionalnega športa.

Nekdanji član elitne deseterice, najvišje je bil leta 2015, ko je priplezal do četrtega mesta, je letos zaigral na samo devetih turnirjih, nazadnje pa je izgubil v prvem krogu OP ZDA.

V zadnji od skupno 18 profesionalnih sezon je zbral le 13 zmag in devet porazov.

Dominika Cibulkova Slovo lepotice Šport Ena najbolj vročih in atraktivnih teniških igralk zaključila kariero

Berdych je na vrhuncu kariere znal premagovati najboljše tenisače na svetu, med njimi tudi Rogerja Federerja, Rafaela Nadala in Novaka Đokovića, zadnji dve leti pa je bil zaradi kroničnih težav s kolkom in hrbtom le še bleda senca samega sebe.

 | Avtor: Epa Epa

Na slovo je namignil že med letošnjim OP ZDA, kjer je najboljši rezultat dosegel z uvrstitvijo v polfinale leta 2012. Največji uspeh na grand slamih je zabeležil leta 2010, ko ga je v finalu Wimbledona premagal Nadal.

Rafael Nadal Sporno vprašanje Šport Nadal zaradi vprašanja znorel nad novinarjem, ta želi opravičilo

V karieri je odigral 982 obračunov in zbral 640 zmag. Osvojil je 13 ATP turnirjev, dvakrat pa je češki reprezentanci pomagal do prestižne lovorike v Davisovem pokalu. Na olimpijskih igrah nikoli ni prišel dlje od četrtfinala, zaigral pa je tudi v polfinalu zaključnega turnirja ATP Finals.

Štiriitridesetletnik je nameraval z odločitvijo o koncu kariere presenetiti v soboto kot gost na zaključnem turnirjem v londonski O2 areni, a je informacija predčasno zaokrožila po svetovnih medijih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It was supposed to be a surprise 🙈😎 #london

A post shared by Tomas Berdych (@tomasberdych) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.