Še tretja Slovenka na glavnem turnirju

Foto: Profimedia Kaja Juvan
Mlada slovenska teniška igralka je uspešno začela nadaljevanje sezone.
Oglej si celoten članek

Slovenka Kaja Juvan se je prek kvalifikacijskih dvobojev uvrstila na prvi teniški turnir WTA po marčevskem izbruhu pandemije novega koronavirusa. Devetnajstletna Ljubljančanka je v tretjem krogu kvalifikacij v Palermu po uri in 43 minutah premagala sedem let starejšo in 160 cm visoko Italijanko Martino Trevisan s 7:6 (8) in 6:1.

Juvanova je bila v prvem krogu kvalifikacij sicer boljša od Poljakinje Magdalene Frech z 2:6, 6:2 in 6:4, v drugem pa je premagala Romunko Eleno Gabrielo Ruse z 2:6, 6:1 in 6:2. Njena tekmica v prvem krogu glavnega turnirja še ni znana.

Izvedba po planu Okužba na turnirju, kjer nastopajo Slovenke

Na teniškem turnirju na Siciliji, kjer se udeleženke potegujejo za dobrih 200.000 dolarjev nagradnega sklada, sta v glavnem žrebu neposredno uvrščeni Slovenki Polona Hercog in Tamara Zidanšek.

Hercogova se bo v prvem krogu že danes pomerila z 19-letno Italijanko Elisabetto Cocciaretto, Zidanškovo pa dan kasneje bržkone čaka dvojni spored. V prvem krogu med posameznicami bo igrala s kvalifikantko, med dvojicami pa bo moči združila z Nizozemko Arantxo Rus.

Video Presenečenje: "Babica, Federer je na naši strehi!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.