Šport
306 ogledov

Okužba na turnirju, kjer nastopajo Slovenke

Covid-19 Profimedia
Prisotnost okužbe so pri 25-letni teniški igralki ugotovili šele z drugim testom.

Potem ko so organizatorji teniškega turnirja za ženske v Palermu v današnjih zgodnjih popoldanskih urah objavili, da nihče od igralk in spremljevalnega osebja ni pozitiven na novi koronavirus, je zdaj v Italiji vendarle pozitivna ena igralka, so sporočili iz WTA.

Gre za Bolgarko Viktorijo Tomovo, ki je takoj odpovedala nastop v Palermu. Ponovni test je pri 25-letnici namreč pokazal okužbo z novim koronavirusom, igralka pa se počuti dobro in ne kaže simptomov covida-19, so še dejali.

nick kyrgios Zaostritev Šport Besni Kyrgios grobo razžalil in razvrednotil Hrvata

Viktoriya Tomova | Avtor: Epa Epa
Petindvajsetletnica, ki na lestvici WTA zaseda 130. mesto, bi morala danes v kvalifikacijah nastopiti proti Ukrajinki Marti Kostjuk.

WTA in organizatorji so po testu ves čas v stiku z nadzornikom za covid-19 na turnirju, v veljavi pa je tudi načrt mednarodnih teniških organizacij v primeru okužbe, so dodali.

Vsi tisti, ki so bili v stiku z okuženo igralko, se bodo morali znova testirati, do takrat pa bodo izolirani od ostalih sodelujočih na turnirju na Siciliji.

Vsi pozitivni na sars-cov-2 bodo morali ostati v izolaciji, turnir pa se bo po predvidenem programu nadaljeval, so še zaključili pri WTA.

Nekaj ur prej so italijanski organizatorji v izjavi za javnost zapisali, da so opravili okoli 410 testov in da so bili vsi negativni.

Danes se bo sicer začel kvalifikacijski del turnirja, na katerem nastopa tudi Slovenka Kaja Juvan (121. na lestvici WTA), ki se bo v prvem krogu pomerila s Poljakinjo Magdaleno Frech, 169. igralko lestvice WTA.

Na glavnem delu turnirja bosta zagotovo nastopili vsaj dve Slovenki, in sicer Polona Hercog ter Tamara Zidanšek.

maska nogometna žoga Takoj ukrepali Šport Potrjen primer koronavirusa pri slovenskem prvoligašu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.