Svet
3522 ogledov

Italijani trepetajo pred novim valom okužb

izolacija karantena Italija Epa
Trenutno je aktivno okuženih v državi 12.230, okužbo s koronavirusom pa so potrdili tudi pri 123 migrantih v Trevisu.

Okužbe pri 386 ljudeh

Število smrtnih žrtev covida-19 je v zadnjih 24 urah v Italiji znova padlo, a po drugi strani narašča število novih okužb z novim koronavirusom. Umrli so trije ljudje, medtem ko jih je bilo dan pred tem šest. Okužbo pa so s srede na četrtek potrdili pri 386 ljudeh, med drugim pri 123 migrantih v nastanitvenem centru v Trevisu.

Še v sredo je število potrjenih okužb znašalo 289. Trenutno je aktivno okuženih v državi 12.230, v bolnišnicah pa se zdravi 748 bolnikov, kar je 17 več kot v sredo. Nekaj več je tudi tistih, ki zaradi covida-19 potrebujejo intenzivno nego - danes jih je bilo 47, še v sredo pa 38.

Bojijo se, da bodo virus širili tudi migranti

Okužbo s koronavirusom so nazadnje potrdili tudi pri 123 migrantih v nastanitvenem centru v Trevisu na severu države. Okuženi so brez simptomov, zanje pa je odrejena karantena v centru - nekdanji vojašnici, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Italiji trenutno narašča zaskrbljenost zaradi migrantov, ki zapustijo njim namenjene nastanitvene, da jim ne bi bilo treba prestajati dvotedenske karantene. Vlada načrtuje vzpostavitev karantenske nastanitve na ladji pred Sicilijo, kjer bi namestili migrante. Država se trenutno sooča z okrepljenimi prihodi iz Severne Afrike - zlasti iz Libije in Tunizije.

dezurni@zurnal24.si

Hrvaška plaža Covid-19 Svet Pri sosedih kar dve novi žarišči
 

 
Komentarjev 1
  • Avatar right
    right 21:14 30.julij 2020.

    migranti pa ne, ne ga srat. to so preverjena levičarska kasta - volilci rdečug