Še tretji nogometni velikan obtožen finančnih goljufij

Foto: Epa nasser al-khelaifi
Pariško tožilstvo zaradi finančnih nepravilnosti sprožilo postopek proti Paris Saint Germainu.
Oglej si celoten članek

Potem ko so v Italiji zaradi finančnih nepravilnosti Juventusu odvzeli 15 prvenstvenih točk, je v ponedeljek angleško nogometno sceno zatresla afera povezana z Manchester Cityjem, ki mu po nekaterih informacijah zaradi več kot 100 goljufij, kršitev finančnega fair-playja in nesodelovanja pri pregledu poslovanja celo grozi odvzem treh naslovov, ki jih je osvojil v obdobju od 2009 do 2018, za ta čas je angleška nogometna zveza namreč opravila preiskavo, in/ali izgon iz Premier League.

Premier League Manchester City po bolečem porazu doživel nov šok

A velikani zaradi finančni malverzacij 'trpijo' še naprej, tokrat je na vrsto prišel PSG. L'Equipe je tako zapisal, da je pariško tožilstvo odprlo preiskavo proti klubu in njegovemu predsedniku Nasserju Al-Khelaifiju. 

Podlaga za priskavo je pritožba, ki jo je decembra podal nekdanji Al-Khelaifijev svetovalec Hicham Bouajila. V njej je zapisano, da je  slednji več let delal za pariški klub in predsednika, neredno plačo pa mu je izplačevala teniška akademija Smash iz Dohe. Z njo sicer ni imel nikakršne povezave. Pogodba z akademijo sicer nosi datum iz julija 2015 in se nanaša na vlogo teniškega učitelja, ki naj bi jo opravljal za nedoločen čas.

Preiskava je dodeljena 16. policijski upravi v Parizu, pod njeno okrilje sodi tudi predel mesta, kjer se nahaja uprava nogometnega velikana. Pri L'Équipe so se obrnili na PSG, kjer so izjavili, da Bouajila nikoli ni bil zaposlen v klubu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.