Sedmerica obtožena umora Diega Maradone

Foto: Epa
Foto: Epa
Hčerki preminulega argentinskega zvezdnika sta sprožili pravni postopek.
Oglej si celoten članek

Sedem ljudi, ki jih preiskuje poseben svet strokovnjakov, bodo uradno osumili umora argentinske nogometne legende Diega Armanda Maradone, naj bi za AFP potrdil vir iz državnega tožilstva v San Isidru.

Obtoženim, med katerimi so tudi Maradonin nevrokirurg Leopoldo Luque, psihiatrinja Agustina Cosachov in psiholog Carlos Díaz, grozi osem do 25 let zapora, če jih spoznajo za krive.

V poročilu tožilstva naj bi zapisali, da je bila nogometna ikona deležna neprimerne zdravstvene oskrbe in je bila med obdobjem po operaciji na možganih in smrtjo prepuščena "daljšemu, mučnemu obdobju". Osumljenci za umor ne smejo zapuščati državo, med 31. majem in 14. junijem morajo biti preiskovalcem na voljo za dodatna zaslišanja.

Pravni postopek je sprožila pritožba dveh Maradonovih hčerk zoper Luqueja, ki sta ga okrivili za poslabšanje stanja po operaciji.

Borec za pravice Umrl legendarni zlati olimpijec

Tožilci menijo, da Maradonova smrt ni bila posledica zlorabe ali malomarnosti njegovih zdravnikov, ampak da so ti dobro vedeli, da bo nekdanja nogometna zvezda umrla, niso pa storili ničesar, da bi to preprečili. Dobili so vrsto sporočil, ki kažejo, da se je medicinska ekipa zavedala, da je Maradona v zadnjih mesecih življenja užival alkohol, psihiatrična zdravila in marihuano.

Zdravniška komisija meni, da so bili znaki življenjskega tveganja, ki jih kazal nekdanji zvezdnik Napolija in Barcelone, prezrti in da je bila skrb zanj v zadnjih tednih neprimerna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.