Šport > Nogomet
215 ogledov

Sedmerica obtožena umora Diega Maradone

Maradona poslikava Epa
Hčerki preminulega argentinskega zvezdnika sta sprožili pravni postopek.

Sedem ljudi, ki jih preiskuje poseben svet strokovnjakov, bodo uradno osumili umora argentinske nogometne legende Diega Armanda Maradone, naj bi za AFP potrdil vir iz državnega tožilstva v San Isidru.

Obtoženim, med katerimi so tudi Maradonin nevrokirurg Leopoldo Luque, psihiatrinja Agustina Cosachov in psiholog Carlos Díaz, grozi osem do 25 let zapora, če jih spoznajo za krive.

V poročilu tožilstva naj bi zapisali, da je bila nogometna ikona deležna neprimerne zdravstvene oskrbe in je bila med obdobjem po operaciji na možganih in smrtjo prepuščena "daljšemu, mučnemu obdobju". Osumljenci za umor ne smejo zapuščati državo, med 31. majem in 14. junijem morajo biti preiskovalcem na voljo za dodatna zaslišanja.

Pravni postopek je sprožila pritožba dveh Maradonovih hčerk zoper Luqueja, ki sta ga okrivili za poslabšanje stanja po operaciji.

Svečke Borec za pravice Šport Umrl legendarni zlati olimpijec

Tožilci menijo, da Maradonova smrt ni bila posledica zlorabe ali malomarnosti njegovih zdravnikov, ampak da so ti dobro vedeli, da bo nekdanja nogometna zvezda umrla, niso pa storili ničesar, da bi to preprečili. Dobili so vrsto sporočil, ki kažejo, da se je medicinska ekipa zavedala, da je Maradona v zadnjih mesecih življenja užival alkohol, psihiatrična zdravila in marihuano.

Zdravniška komisija meni, da so bili znaki življenjskega tveganja, ki jih kazal nekdanji zvezdnik Napolija in Barcelone, prezrti in da je bila skrb zanj v zadnjih tednih neprimerna.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.