Giuliani: "Moral se bom pogovoriti s fanti, kaj se je zgodilo!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenija je sicer v drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja za Olimpijske igre premagala oslabljeno Nemčijo s 3:2, a selektor nikakor ni bil zadovoljen...
Oglej si celoten članek

Slovenija si je z zmago nad Nemčijo 3:2 (-32, 20, -19, 21, 12) že zagotovila polfinale kvalifikacijskega turnirja za Olimpijske igre 2020.

Kvalifikacije za OI Slovenija po epskem obračunu z velesilo že v polfinalu!

Nemški selektor, nekdanji veliki slovenski heroj Andrea Giani, se je pred tekmo odločil, da spočije svoja najboljša igralca, superzvezdnika Györgyja Grozerja ter Denysa Kaliberdo, prav tako pa je dosti menjal med samo tekmo, saj je Nemčija imela polfinale zagotovoljen že pred začetkom tekme.

Slovenski odbojkarji so tako sicer resda premagali eno izmed najboljših evropskih reprezentanc, toda z igro niso navdušili svojega selektorja Alberta Giulianija, ki je bil po tekmi kljub zmagi zelo nezadovoljen s slovensko predstavo:

Foto: Profimedia Alberto Giuliani

"Igrali smo slabo, vendar smo uspeli zmagati. Uvrstili smo se naprej, vendar to, kar smo prikazali, ni dobro za naš sistem igre. Pogovoril se bom s fanti, kaj se je zgodilo."

Nekoliko bolj zadovoljni s tekmo so bili njegovi varovanci, ki se vsi po vrsti strinjajo, da igra ni bila na željeni ravni, a je najpomembneje, da so vpisali še eno zmago ter si zagotovili naslednji krog tekmovanja.

Foto: Profimedia Jani Kovačič

"Bila je težka tekma, saj je bil nasprotnik danes zelo dober. Zmagali smo s 3:2 in to je edino važno, saj imamo zdaj pet točk. V sredo ne bomo nič računali, šli bomo na zmago, tako da bi končali na prvem mestu v skupini." je po tekmi izjavil reprezentančni libero Jani Kovačič, z njegovim razmišljanjem pa se je strinjal tudi izkušeni Mitja Gasparini:

"Zadovoljni smo z zmago. Gremo dalje, najprej moramo narediti še analizo, kaj je bilo dobro in kaj ne. V sredo nas čaka nova tekma proti Čehom, na kateri si bomo poskušali priigrati prvo mesto v skupini. Vsekakor gremo na zmago in upamo, da se ta niz zmag ne konča."

Foto: Profimedia Mitja Gasparini

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.