Šport
997 ogledov

Giuliani: "Moral se bom pogovoriti s fanti, kaj se je zgodilo!"

Slovenska odbojkarska reprezentanca Profimedia
Slovenija je sicer v drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja za Olimpijske igre premagala oslabljeno Nemčijo s 3:2, a selektor nikakor ni bil zadovoljen...

Slovenija si je z zmago nad Nemčijo 3:2 (-32, 20, -19, 21, 12) že zagotovila polfinale kvalifikacijskega turnirja za Olimpijske igre 2020.

Slovenska odbojkarska reprezentanca Kvalifikacije za OI Šport Slovenija po epskem obračunu z velesilo že v polfinalu!

Nemški selektor, nekdanji veliki slovenski heroj Andrea Giani, se je pred tekmo odločil, da spočije svoja najboljša igralca, superzvezdnika Györgyja Grozerja ter Denysa Kaliberdo, prav tako pa je dosti menjal med samo tekmo, saj je Nemčija imela polfinale zagotovoljen že pred začetkom tekme.

Slovenski odbojkarji so tako sicer resda premagali eno izmed najboljših evropskih reprezentanc, toda z igro niso navdušili svojega selektorja Alberta Giulianija, ki je bil po tekmi kljub zmagi zelo nezadovoljen s slovensko predstavo:

Alberto Giuliani | Avtor: Profimedia Profimedia

"Igrali smo slabo, vendar smo uspeli zmagati. Uvrstili smo se naprej, vendar to, kar smo prikazali, ni dobro za naš sistem igre. Pogovoril se bom s fanti, kaj se je zgodilo."

Nekoliko bolj zadovoljni s tekmo so bili njegovi varovanci, ki se vsi po vrsti strinjajo, da igra ni bila na željeni ravni, a je najpomembneje, da so vpisali še eno zmago ter si zagotovili naslednji krog tekmovanja.

Jani Kovačič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Bila je težka tekma, saj je bil nasprotnik danes zelo dober. Zmagali smo s 3:2 in to je edino važno, saj imamo zdaj pet točk. V sredo ne bomo nič računali, šli bomo na zmago, tako da bi končali na prvem mestu v skupini." je po tekmi izjavil reprezentančni libero Jani Kovačič, z njegovim razmišljanjem pa se je strinjal tudi izkušeni Mitja Gasparini:

"Zadovoljni smo z zmago. Gremo dalje, najprej moramo narediti še analizo, kaj je bilo dobro in kaj ne. V sredo nas čaka nova tekma proti Čehom, na kateri si bomo poskušali priigrati prvo mesto v skupini. Vsekakor gremo na zmago in upamo, da se ta niz zmag ne konča."

Mitja Gasparini | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.