Serena po dvoboju spregovorila o Zidanškovi

Foto: Epa
Foto: Epa
Na prvem grand slamu sezone sta se Tamara Zidanšek in Polona Hercog pomerili proti renomiranima nasprotnicama.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu izgubila proti Američanki Sereni Williams. Triindvajsetkratna zmagovalka turnirjev za grand slam je bila po 79 minutah boljša s 6:2, 6:3.

Dvaindvajsetletna slovenska igralka je že v uvodni igri dvoboja izgubila začetni udarec, a si v četrti igri priigrala priložnost, da izenači na 2:2, česar pa Williamsova z močnim začetnim udarcem ni dopustila. Kasneje je še enkrat vzela servis 22-letni Konjičanki in niz zanesljivo dobila s 6:2 po 32 minutah.

Drugi niz je bil precej tesnejši. Zidanškova je imela več od igre, 38-letnica na drugi strani mreže pa se je ob vse več zgrešenih udarcih bojevala sama s sabo. Čeprav je imela Slovenka težave na svoj začetni udarec (dopustila je osem priložnosti za odvzem servisa), je bila vse nevarnejša ob servisu tekmice. Drugi niz je odločila šesta igra, v kateri je imela Zidanškova tri priložnosti za break. Williamsova se je pri tretji šampionsko rešila, izenačila na 3:3, v sedmi igri pa je ekspresno prišla do prednosti, ki jo je z zanesljivo igro zadržala vse do konca.

Sedemkratna zmagovalka OP Avstralije je po dvoboju pohvalila Zidanškovo in na kratko povzela dogajanje na igrišču: "Zame je bila to dobra tekma. Ni mi kar pustila zmagati, zares je dobra borka. Naredila sem preveč napak, obenem pa sem se borila s svojimi težavami. Vedela sem, da moram bolje igrati, če ne želim, da se dvoboj zavleče."

Foto: Epa Serena Williams OP Avstralije

Nekdanja številka 1 ženskega tenisa se bo v tretjem krogu pomerila s 27. nosilko, Kitajko Wang Qiang.

Tenis Eden najboljših na svetu suspendiran

Foto: Epa Polona Hercog OP Avstralije

V zgodnjih jutranjih urah je v drugem krogu od slovenskih igralk izpadla tudi Polona Hercog, ki je bila nemočna proti prvi nosilki, Avstralki Ashleigh Barty. Bartyjeva je bila po 68 minutah igre boljša s 6:1 in 6:4.

Potem ko je 29-letna Mariborčanka v prvem krogu zanesljivo s 6:3, 6:3 premagala Švedinjo Rebecco Peterson, je bila v drugem krogu nemočna proti eni izmed prvih favoritinj za naslov v Melbournu.

Bartyjeva je udarno začela dvoboj in že takoj v drugi igri prišla do odvzema servisa. Hercogova je v četrti igri znižala na 1:3, to pa je bilo vse, kar ji je domačinka iz Ipswicha v avstralskem Queenslandu dovolila. Po vsega 26 minutah je Bartyjeva dobila prvi niz s 6:1. Razmerje točk je bilo kar 29:15 v korist Avstralke.

V drugem nizu se je Mariborčanka, ki je svoj 29. rojstni dan praznovala v ponedeljek, bolje kosala s tekmico. V drugi igri je prišla do prvih dveh priložnosti za odvzem servisa, ki pa ju ni izkoristila. Hercogova je imela v osmi igri še dvakrat priložnost za break, a je tudi v tem primeru Bartyjeva izenačila.

Kazen je sledila v naslednji igri, ko je prva nosilka turnirja tam spodaj izkoristila prvo priložnost za odvzem servisa v drugem nizu. V zadnji, deseti igri pa je Bartyjeva spet ubranila dve break-žogici in izkoristila prvo priložnost za zmago za končnih 6:1, 6:4.

Triindvajsetletno Avstralko v tretjem krogu čaka 20-letna Kazahstanka Jelena Ribakina, ki je v dveh nizih s 6:3, 6:4 ugnala Belgijko Greetje Minnen. Najboljši slovenski igralki Hercogovi v uteho ostaja 78.980 evrov denarne nagrade za nastop med 64 najboljšimi.

Ne bo šlo Bizaren incident z banano, sodnik naredil red

Foto: Epa OP Avstralije gledalci

V konkurenci dvojic je izpadel tudi Aljaž Bedene. Tridesetletnega Bedeneta, ki je zaigral v paru z Urugvajcem Arielom Beharjem, je v prvem krogu tekmovanja dvojic premagala argentinska naveza Federico Delbonis - Leonardo Mayer, ki je bila boljša s 6:3 in 6:2.

Bedene se bo v drugem krogu OP Avstralije med posamezniki v četrtek pomeril z Latvijcem Ernestsom Gulbisom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.