Šeško v igro vstopil v 70. minuti, sledila sta dva zadetka, šok za PSG

Foto: Profimedia Benjamin Šeško
Leipzig je na domači zelenici moral priznati premoč branilcem naslova.
Oglej si celoten članek

Leipzig je doma izgubil proti Manchester Cityju z 1:3. Benjamin Šeško je v igro vstopil v 70. minuti, Kevin Kampl ni zaigral za gostitelje.

Meščani so povedli v 25. minuti, po dobro izpeljani akciji je zadel Phil Foden, izenačujoči gol pa je v začetku druge polovice tekme po bliskovitem nasprotnem napadu dosegel Belgijec Lois Openda. Žoga se je po njegovem strelu z roba šestnajsterca od vratnice odbila v mrežo.

Nemci so dolgo časa kljubovali angleškim prvakom, v 84. minuti pa so bili nemočni po natančnem strelu Argentinca Juliana Alvareza z roba kazenskega prostora. Piko na i je postavil Jeremy Doku (90.+2), ki se je po hitrem protinapadu znašel sam pred domačim čuvajem mreže in tako izkoristil natančno podajo Alvareza. Slovenski reprezentančni napadalec Šeško je igral zadnjih 20 minut, v igro je vstopil pri izidu 1:1, Kampl pa ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Obračun Crvena zvezda - Young Boys se je v Beogradu končal z 2:2. Za zasedbo iz Berna sta v drugem polčasu zadela Filip Ugrinić in Cedric Itten. Beograjsko ekipo, za katero je s tribun navijal tudi teniški zvezdnik Novak Đoković, je v vodstvo v prvem polčasu popeljal Senegalec Cherif Ndiaye, v 88. minuti pa je izenačujoči zadetek zabil Ganec Osman Bukari.

V skupini E, kjer je na začetku večera Atletico Madrid s 3:2 ugnal Feyenoord, je Lazio v Glasgowu premagal Celtic z 2:1. Za gostitelje je v polno zadel Japonec Kyogo Furuhashi (12.), za goste iz večnega mesta najprej Urugvajec Matias Vecino (29.), zmagoviti zadetek pa je v šesti minuti sodnikovega podaljška v drugem polčasu dosegel Španec Pedro. Domači so že pred tem tudi sami zatresli mrežo, a je bil gol zaradi prepovedanega položaja razveljavljen po posredovanju VAR-a.

Newcastle je v okviru skupine F na domačih tleh presenetljivo premagal PSG s kar 4:1.

Foto: Profimedia Miguel Almiron

Za gostitelje so zadeli Paragvajec Miguel Almiron (17.), Dan Burn (39.), Sean Longstaff (50.) in Švicar Fabian Schar (90.+1), za Parižane je bil za takratnih 1:3 uspešen Lucas Hernandez (56.).

Obračun med dortmundsko Borussio in italijanskim Milanom se je končal brez golov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.