Šesti hrvaški huligan iz bolnice v 'srbski Alcatraz'

Foto: Epa huligani
Najeti hrvaški huligani bodo zaradi begosumnosti v priporu preživeli 30 dni.
Oglej si celoten članek

Šesti hrvaški huligan, 26-letni Ante Firić, ki je med neredi na tekmi Partizana in Crvene zvezde utrpel najhujše poškodbe, je zapustil bolnišnico in se v priporu pridružil peterici, poroča Jutarnji list. Firića so v bolnišnico prepeljali zaradi pretresa možganov in suma možganskih poškodb.

Srbski mediji so javnosti že posredovali imena vseh zajetih hrvaških huliganov: Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić in Damir Tovarović.

Gre za šesterico, ki je za sodelovanje v neredih na beograjskem derbiju prejela plačilo. Preiskava dogodka poteka, za zdaj ni znano, kdo jih je angažiral oziroma jim obljubil (izplačal?) denar. Poleg hrvaških plačancev naj bi v neredih sodelovali tudi najeti huligani iz Grčije in Romunije.

Grozljivka Našli pismo 18-letnega hrvaškega huligana Partizan Grozljivi prizori pretepenih hrvaških huliganov

Hrvate bi lahko obtožili nasilnega vedenja na športnih oziroma javnih prireditvah, za kar je predvidena kazen od šestih meseceh pa do petih let. Morebitni vodji skupine grozi tudi do 12 let zapora.

Huligani na usodo čakajo v zloglasnem beograjskem priporu, ki sliši na ime 'srbski Alcatraz'.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.